Wikidata:Omvisninger

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Tours and the translation is 100% complete.
Wikidata-omvisninger

Velkommen til Wikidata-omvisninger. Omvisningene vil vise deg hvordan Wikidata fungerer og lære deg hvordan du redigerer og bidrar med data. Wikidata fungerer litt annerledes enn en vanlig artikkelsentrert wiki som Wikipedia, så selv om du har brukt en wiki før eller du kommer til oss fra et annet Wikimedia-prosjekt, kan det likevel være lurt å ta en omvisning eller to! Hver omvisning tar omkring 5 minutter å fullføre og det anbefales å bruke datamaskinvisning i nettleseren.

Merk følgende:

Bruksbetingelser
Advarsel for IP-er

  • Ved å klikke på «Start omvisningen»-knappen vil det bli utført redigeringer med brukerkontoen din. Sidene som redigeres som ledd i omvisningene er ikke ekte element-sider, men aktiviteten vil bli lagret i sidehistorikken.
  • Hvis du ikke har en Wikidata-brukerkonto, eller hvis du bare har glemt å logge inn, vil IP-adressen til datamaskinen din blir lagret i sidehistorikken.
  • Hvis du ikke ønsker at IP-adressen din skal logges så alle kan se den, eller hvis du bare ikke ønsker å se denne advarselen i fremtiden, kan du opprette en konto og/eller logge inn før du begynner på turen.
  • Når du redigerer Wikidata for første gang (eller hvis du redigerer mens du ikke er innlogget), vil du bli møtt av bruksbetingelsene. For å slippe å se meldingen i fremtiden, velger du alternativet «Ikke vis denne meldingen igjen». For å lese bruksvilkårene nå, før du begynner på en omvisning, klikk her.

Takk for interessen for Wikidata:Omvisninger. Legg gjerne igjen tilbakemeldinger på diskusjonssiden.

Grunnleggende Wikidata

Lær det grunnleggende om Wikidata, hvordan det virker, hvordan det er strukturert og de forskjellige delene i strukturen.

Elementer

Denne omvisningen gir en nybegynnervennlig introduksjon til redigering på Wikidata . Den dekker 'elementer', de grunnleggende enhetene som representerer kunnskap på Wikidata, og vil hjelpe deg å redigere ditt første element.


Utsagn

Denne omvisningen inkluderer avansert redigering på Wikidata og hvordan du oppretter utsagn for elementer. Denne omvisningen er nummer to i en serie, så det anbefales å ta Elementer-omvisningen først hvis du ikke allerede har gjort det.


Referanser

I denne omvisningen lærer du hvordan man legger til refereranser i Wikidata og dermed øke kvaliteten på dataene på Wikidata. En referanse (eller kilde) gir opplysning om hvor utsagnet i wikidata kommer fra.


Flere omvisninger kommer

Flere omvisninger legges til her, sjekk igjen senere.

Wikidata-aktiviteter

Disse omvisningene tar deg gjennom forskjellige vanlige aktiviteter man kan gjøre på Wikidata. Vi anbefaler at du går gjennom de grunnleggende omvisningene først dersom du er ny på Wikidata.

Koordinater

Denne omvisningen vil gå igjennom trinn for trinn hvordan man legger til koordinater for steder


Bilde

Denne omvisningen viser deg hvordan du legger til et bilde i et Wikidata-emne


Startdato

Denne omvisningen viser deg hvordan du legger til startdato på elementer.


Offisielt nettsted

Denne omvisningen viser deg hvordan du legger inn lenke til offisielt nettsted på elementer.


Administrativt område

Denne omvisningen viser deg hvordan du legger inn administrativt område for steder.


Flere omvisninger kommer!!!

Flere omvisninger vil komme etterhvert, kom plutselig tilbake


Opprette og bestille nye omvisninger

Trykk her for å be om en ny omvisning eller lær hvordan du kan opprette omvisninger selv.