Wikidata:Bemutatók

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Tours and the translation is 100% complete.
Wikidata-bemutatók

Üdvözlünk a Wikidata-bemutatóknál! A bemutatók megmutatják neked a Wikidata működését, és megtanítanak arra, hogyan tudsz adatokat hozzáadni. A Wikidata kicsit másképp működik, mint a Wikipédiához hasonló tipikus cikkalapú wikik, így még ha már használtál is korábban wikit, vagy egy másik Wikimédia-projektből érkeztél hozzánk, akkor is kérünk, hogy végezd el ezeket a bemutatókat. Egy-egy bemutató befejezése körülbelül öt percet vesz igénybe, és az asztali verzióban működik.

Tudnivalók:

Felhasználási feltételek felugró ablak
IP-figyelmeztetés felugró ablak

  • A „Bemutató elkezdése” gombra kattintással a fiókodból automatikus szerkesztések lesznek végrehajtva. Bár a bemutató során szerkesztett oldalak nem valódi elemek, a tevékenységed rögzítésre kerül az oldalak laptörténetében.
  • Ha nincs Wikidata-felhasználóifiókod vagy nem vagy bejelentkezve, akkor a számítógéped IP-címe kerül a laptörténetekbe módosítóként.
  • Ha nem akarod, hogy az IP-címed rögzítésre kerüljön, így bárki láthassa, vagy nem szeretnéd látni az IP-figyelmeztetés felugró ablakát látni a jövőbeni szerkesztéseidnél, akkor kérjük, hozz létre egy felhasználói fiókot vagy jelentkezz be a bemutató megkezdése előtt.
  • Amikor először szerkeszted a Wikidatát (vagy ha bejelentkezés nélkül szerkesztesz), látni fogod a felhasználási feltételek felugró ablakát. Hogy megakadályozd az ablak jövőbeni felugrását válaszd az „Ez az üzenet ne jelenjen meg újra.” opciót. A feltételek elolvasásához a bemutató megkezdése előtt kattints ide.

Köszönjük az érdeklődésedet a Wikidata-bemutatók iránt! A visszajelzésedet várjuk a vitalapon.

Wikidata-alapok

Tanuld meg a Wikidata alapjait, hogyan működik a Wikidata, hogyan van strukturálva és a struktúra különböző részeit.

Elemek

Ez a bemutató kezdőbarát bevezetést nyújt a Wikidata szerkesztésébe. Témája az „elemek”, amelyek a Wikidatában felhalmozott tudás alapegységei. Itt segítséget kapsz az első elemed szerkesztésében.


Állítások

Ez a bemutató haladó segítséget nyújt a Wikidata szerkesztésében, és megtudhatod, hogy hozhatsz létre új állításokat elemeken. Ez a sorozat második része, így kérjük, hogy előbb vegyél részt az Elemek bemutatón, ha esetleg még nem tetted meg.


Hivatkozások

Ez a bemutató elmagyarázza, hogyan tudsz forráshivatkozásokat hozzáadni, hogy jobban segíthess a minőségi adatok Wikidatára vitelében. Egy hivatkozás (avagy forrás) leírja egy Wikidata-állítás eredetét.


További bemutatók hamarosan

További túrákat adunk hozzá itt, kérjük, nézz vissza hamarosan.

Wikidata-tevékenységek

Ezek a bemutatók végigkísérnek különböző gyakori tevékenységeken, amiket a Wikidatán végezhetsz. Ha új vagy itt, javasoljuk előbb az alapok bemutatóinak elvégzését.

Koordináták

Ez a bemutató végigvezet azokon a lépéseken, amikkel hozzáadhatsz koordinátákat helyek elemeihez.


Képek

Ez a bemutató elmagyarázza egy kép Wikidata-elemhez adásának lépéseit.


Az indulás dátuma

Ez a túra végigvezet a tételek kezdő dátumának hozzáadásának lépésein.


Hivatalos weboldal

Ez a bemutató lépésről lépésre megmutatja egy hivatalos weboldal elemekhez adását.


Adminisztratív egység

Ez a bemutató lépésenként segít helyek elemeihez adminisztratív egységet adni.


További bemutatók hamarosan

További túrákat adunk hozzá itt, kérjük, nézz vissza később.


Új túrák létrehozása és kérése

Ha új túrát szeretnél kérni, vagy megtudni, hogyan hozhatsz létre túrákat, kérjük, kattints ide.