Wikidata:Udhëzime

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Tours and the translation is 44% complete.
Outdated translations are marked like this.
SIMULATION 2: LEXICAL DECISION

Udhëzimet në Wikidata janë mësime interaktive të projektuara posaçërisht për ju, përdorues të ri. Udhëzimi do ju paraqesë se si funksionon Wikidata dhe do ju mësojë si të shtoni dhe redaktoni të dhëna. Wikidata funksionon pak më ndryshe nga wikit e tjera të përqendruara në artikuj siç është Wikipedia, pra edhe nëse keni përdorur një wiki më parë ose vini nga një projekt tjetër i Wikimedias, dhe përsëri ju ndoshta mund të keni nevojë të ndiqni udhëzimet një ose dy herë!

Ju lutem lexoni:

Dritarja dalëse e Kushteve të përdorimit
Dritarja dalëse për paralajmërim të IP

  • *Duke klikuar në butoni "Fillo këtë mësim", redaktime automatike do të kryhen nga llogaria juaj. Megjithatë, faqet që redaktoni si pjesë e udhëzuesit nuk janë faqe të vërteta, por aktiviteti juaj përsëri do të regjistrohet në historinë e redaktimeve për secilën faqe.
  • *Nëse nuk keni llogari në Wikidata, ose nëse keni por nuk jeni të kyçur, IP adresa e kompjuterit tuaj do të regjistrohet në historinë e faqes sikur të jetë bërë një redaktim.
  • *Nëse nuk doni që të regjistrohet IP adresa ku secili mund ta shikojë, ose nëse dëshironi të parandaloni që të paraqitet kjo dritare dritare paralajmëruese e IP në redaktimet e ardhshme, ju lutem krijoni një llogari dhe/ose kyçuni para se të filloni udhëzuesin.
  • *Kur të redaktoni në Wikidata për herë të parë (ose nëse redaktoni por nuk jeni kyçur), ju do të hasni një dritare dalëse të Kushteve të përdorimit. Për të parandaluar daljen e kësaj dritareje në redaktimet e ardhshme, ju lutem zgjidhni opsionin "Mos e shfaq përsëri këtë mesazh". Për të lexuar kushtet e përdorimit tani, para se të filloni udhëzuesin, kliko këtu.

Ju faleminderit për interesimin tuaj në Wikidata:Udhëzuesi. Të gjitha reagimet mund të lihet në faqen e diskutimit.

Wikidata Basics

Learn the basics of Wikidata, how Wikidata works, how it is structured and the different parts of the structure.

Artikujt

Ky udhëzues ofron një hyrje për fillestarët për redaktimin në Wikidata. Ai përfshinë 'artikujt' — njësia bazë që përfaqëson njohuritë në Wikidata — dhe ju mëson se si të redaktoni artikullin tuaj të parë.


Qëndrimet

Ky udhëzues përfshinë edhe redaktime të avancuara në Wikidata dhe si të krijoni qëndrimet për artikujt. Ky udhëzues është i dyti në një seri; ju lutem së pari ndiqni Udhëzuesin e Artikujve nëse ende nuk e keni ndjekur.


Referencat

In this tour, you’ll learn how to add references to help more high quality data be added to Wikidata. A reference (or source) describes the origin of a statement in Wikidata.


More tours coming soon

More tours are being added here on, please check back soon.

Wikidata activities

These tours take you through different common activities you can do on Wikidata, we recommend if you're new to Wikidata that you do the basics tours first.

Coordinates

This tour will take you through the steps for adding coordinates to items about places.


Images

This tour will take you through the steps for adding an image to a Wikidata item


Inception date

This tour will take you through the steps for adding an inception date to items.


Official website

This tour will take you through the steps for adding an official website to items.


Administrative territory

This tour will take you through the steps for adding an administrative territory to items for places.


More tours coming soon

More tours are being added here on, please check back soon.


Creating and requesting new tours

To request a new tour or to learn how to create tours please click here.