Wikidata:Visites guiades

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Tours and the translation is 49% complete.
Visites guiades de Wikidata

Benvingut a Wikidata Tours. Les visites guiades us mostraran com funciona Wikidata i us ensenyaran a afegir-hi dades. Wikidata funciona una mica diferent que els wikis habituals, com ara Wikipedia, que se centren en els articles, així que, tant si ja heu utilitzat wikis com si veniu des d'un altre projecte de Wikimedia, feu les visites guiades, que funcionen en la versió d'escriptori. Necessitareu uns 5 minuts per a cadascuna d'elles.

Atenció:

Avís de les condicions d'ús
Avís per IPs

  • En fer clic al botó "Comença aquest tutorial", es faran edicions automàtiques des del vostre compte d'usuari. Encara que les pàgines editades com a part de les visites guiades no són pàgines d'element reals, la vostra activitat sí que s'enregistrarà a l'historial de revisions de cada pàgina.
  • Si no teniu un compte d'usuari a Wikidata, o si en teniu però no hi heu iniciat la sessió, l'adreça IP del vostre ordinador quedarà enregistrada a l'historial de la pàgina com a autora de l'edició.
  • Si no voleu que la vostra adreça IP quedi enregistrada a la vista de tothom, o si voldríeu evitar veure aquest avís per IPs en edicions que feu en el futur, creeu un compte o inicieu la sessió abans de començar una visita guiada.
  • Si és la primera vegada que editeu Wikidata (o si esteu editant sense haver-hi iniciat la sessió), us apareixerà l'avís de les condicions d'ús. Per evitar veure'l en el futur, seleccioneu l'opció "No tornis a mostrar aquest missatge". Podeu llegir les condicions d'ús ara, abans de començar una visita guiada, aquí.

Gràcies pel vostre interès en Wikidata:Visites guiades. Podeu deixar els vostres comentaris a la pàgina de discussió.

Wikidata Basics

Learn the basics of Wikidata, how Wikidata works, how it is structured and the different parts of the structure.

Elements

Aquesta visita guiada proporciona als principiants una introducció a l'edició de Wikidata . Tracta sobre els 'elements', les unitats bàsiques que representen el coneixement a Wikidata, i us ajudarà a editar el vostre primer element.


Declaracions

Aquesta visita guiada inclou l'edició avançada de Wikidata i com crear declaracions d'elements. Aquesta visita guiada és la segona d'una sèrie, així que abans seguiu la que tracta sobre els elements.


Referències

In this tour, you’ll learn how to add references to help more high quality data be added to Wikidata. A reference (or source) describes the origin of a statement in Wikidata.


More tours coming soon

More tours are being added here on, please check back soon.

Wikidata activities

These tours take you through different common activities you can do on Wikidata, we recommend if you're new to Wikidata that you do the basics tours first.

Coordinates

This tour will take you through the steps for adding coordinates to items about places.


Images

This tour will take you through the steps for adding an image to a Wikidata item


Inception date

This tour will take you through the steps for adding an inception date to items.


Official website

This tour will take you through the steps for adding an official website to items.


Administrative territory

This tour will take you through the steps for adding an administrative territory to items for places.


More tours coming soon

More tours are being added here on, please check back soon.


Creating and requesting new tours

To request a new tour or to learn how to create tours please click here.