Wikidata:Rundvisninger

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Tours and the translation is 85% complete.
Outdated translations are marked like this.
Wikidatas rundvisninger

Wikidatas rundvisninger er interaktive vejledninger, som er lavet særligt til dig som ny bruger. Rundvisningerne vil vise dig, hvordan Wikidata fungerer, og lære dig, hvordan du redigerer og bidrager med indhold. Den måde Wikidata virker på, er temmelig forskellig fra en typisk artikel-fokuseret wiki som Wikipedia, så selv om du har anvendt en wiki før, og du kommer til os fra et andet Wikimedia-projekt, så er det en god idé at tage en rundvisning eller to.

Bemærk venligst:

Betingelser for anvendelse af pop-up
IP-advarsels-pop-up

  • Ved at klikke på "Start denne vejledning"-knappen vil automatiske redigeringer blive udført af din brugerkonto. Selv om de sider, der redigeres som en del af rundvisningerne, ikke er rigtige emnesider, så vil din aktivitet stadig vil gemt under hver sides sidehistorik.
  • Hvis du ikke har en brugerkonto på Wikidata, eller hvis du ikke har logget ind, vil din computers IP-adresse blive gemt under sidehistorikken som den, der foretog redigeringen.
  • Hvis du ikke ønsker, at din IP-adresse bliver logget, så alle kan se den, eller hvis du ønsker at undgå at se denne IP-pop-up-advarsel ved fremtidige redigeringer, så opret venligst en konto og/eller log ind før du begynder på en rundvisning.
  • Når du redigerer Wikidata første gang (eller hvis du redigerer, mens du ikke er logget ind) vil du blive mødt af en pop-up med betingelserne for anvendelse. For at undgå at se denne pop-up ved fremtidige redigeringer skal du vælge muligheden "Vis ikke denne meddelelse igen". For at læse vilkårene for anvendelse nu, før påbegyndelse af en rundvisning, klik her.

Tak for din interesse i Wikidata:Rundvisninger. Alle kommentarer kan gives på diskussionssiden.

Wikidata Basics

Lær basale ting omkring Wikidata - hvordan Wikidata fungerer, hvordan data er strukturerede og, hvordan strukturen er opbygget.

Emner

Denne rundvisning giver en begyndervenlig introduktion til redigering af Wikidata. Du lærer om emner - de grundlæggende enheder, som repræsenterer viden på Wikidata - og får lov til at redigere dit første emne.


Udsagn

I denne rundvisning vil du lære om mere avanceret redigering på Wikidata, og hvordan du opretter udsagn til emner. Denne rundvisning er den anden i en række af rundvisninger. Hvis du ikke har gennemgået Rundvisningen om emner, så gør det først.


Referencer

Denne vejledning vil lære dig at tilføje referencer med henblik på at kvalificere data, der indtastes i Wikidata. En 'reference' eller 'kilde' beskriver og bekræfter til dels validiteten af et udsagn i Wikidata.


Flere omvisninger kommer

Der kommer hele tiden nye guides til. Derfor, tjek jævnligt for opdateringer.

Wikidata-aktiviteter

These tours take you through different common activities you can do on Wikidata, we recommend if you're new to Wikidata that you do the basics tours first.

Koordinater

Denne guide vil tage dig igennem nogle trin, der viser, hvordan man opretter koordinater for steder.


Billeder

Denne guide viser dig nogle enkle trin, så du kan tilføje et billede til et emne.


Inception date

Denne guide vil tage dig igennem nogle trin, der viser, hvordan man opretter 'startdato' for udsagn.


Officiel webside

Denne guide viser dig, hvordan du tilføjer et website til et udsagn.


Administrative territory

This tour will take you through the steps for adding an administrative territory to items for places.


Der er flere guides på trapperne...

Der kommer hele tiden nye guides til. Derfor, tjek jævnligt for opdateringer.


Oprette- og bestille nye omvisninger

Tryk her for at bede om en ny omvisning eller lære hvordan du kan oprette omvisninger #selv.