Уикиданни:Обиколки

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Tours and the translation is 44% complete.
Outdated translations are marked like this.
Уикидата обиколки

Обиколките на Уикиданни са специално създадени за нови потребители. Обиколките ще ви покажат как работи Уикиданни и ще ви научат, как да редактирате и добавяте данни. Уикиданни работи по различнен начин в сравнение с Уики-проекти с обичайната структура от страници, като например Уикипедия. Така че, дори и да можете добре да боравите с друки Уики-проекти, препоръчително е да направите една или две обиколки!

Моля, прочетете:

Изскачащ прозорец с улсовия за използване
Изскачащ прозорец с IP-предупреждение

  • Натискайки "$старт"-бутона вие ще започнете да регактирате от вашето потребителско име. Макар и страниците, които редактирате в рамките на обиколката, да са примерни, вашите редакции ще бъдат запазени в тяхната история.
  • Ако не сте регистрани в Уикиданни или ако само в момента не сте влезли в потребителския си акаунт, вашият IP-адрес ще бъде отбелязан при всяка една предприета редакция.
  • Ака не желаете вашият IP-адрес да бъде отбелязван и така той да не бъде публично видим, или ако желаете да не виждате повече това предупреждение, моля регистрирайте се и/или влезте във вашия акаунт преди да започнете с обиколката.
  • Когато редактирате в Уикиданни за първи път (или в случай, че не редактирате анонимно), ще ви бъде показан прозорец с условията за използване. Ако искате да избегнете повторното им показване, моля изберете "Не показвай повече това съобщение". За прочит на условията за използване преди да започнете обиколката натиснете тук.

Благодарим ви за вашия интерес в Уикиданни:Обиколки. Ако имате идеи как да подобриме тази страница, пишете ни на беседата.

Wikidata Basics

Learn the basics of Wikidata, how Wikidata works, how it is structured and the different parts of the structure.

Обекти

Тази обиколка е лесно въведение за начинаещите в редактирането на Уикиданни. Тя обхваща „обектите“, основните единици, които представляват знанията в Уикиданни. Тук вие ще редактирате вашия пръв обект.


Твърдения

Тази обиколка задълбочава знанията в редактирането на Уикиданни и ви помага да научите как да създадете твърдение за обекти. Това е втората обиколко в серията от обиколки. Моля вижте първо Обиколка за обекти, ако вече не сте я посетили.


Източници

In this tour, you’ll learn how to add references to help more high quality data be added to Wikidata. A reference (or source) describes the origin of a statement in Wikidata.


More tours coming soon

More tours are being added here on, please check back soon.

Wikidata activities

These tours take you through different common activities you can do on Wikidata, we recommend if you're new to Wikidata that you do the basics tours first.

Coordinates

This tour will take you through the steps for adding coordinates to items about places.


Images

This tour will take you through the steps for adding an image to a Wikidata item


Inception date

This tour will take you through the steps for adding an inception date to items.


Official website

This tour will take you through the steps for adding an official website to items.


Administrative territory

This tour will take you through the steps for adding an administrative territory to items for places.


More tours coming soon

More tours are being added here on, please check back soon.


Creating and requesting new tours

To request a new tour or to learn how to create tours please click here.