Shortcut: Help:SPARQL

Vikidata:SPARQL Servei de consulta/Vikidata Ajuda de Consulta

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:SPARQL query service/Wikidata Query Help and the translation is 70% complete.

Benvingut al portal d'ajuda Wikidata del Servei de Consulta

El lloc on les vostres qüestions del Servei de Consulta de Vikidata seran respostes. Les qüestions sobre Vikidata poden ser sobre peces de coneixement en aquest món i les seves relacions. Això es pot usar per usar Vikidata com a base de coneixement o per generar llistes per altres projectes de la Vikimedia, tals com Viquipèdia.

També tenim documentació per a usuaris avançats que va més enllà dels primers passos. El Servei de Consulta de Vikidata proporciona un punt d'accés SPARQL incloent-hi una potent interfície d'usuari Web. SPARQL (Pronunciat "sparkle") és un llenguatge de consulta RDF, és a dir, un llenguatge de consulta semàntica per a bases de dades. Amb SPARQL podeu extreure qualsevol mena de dades, amb una consulta que es compon de combinacions lògiques de ternes.

Primeres passes
Una introducció lleugera al Servei de Consulta de Vikidata Aquesta introducció t'introdueix a l'interfície d'usuari del Servei de Consulta Vikidata. No necessites aprendre SPARQL per modificar consultes i resultats de pantalla. Aquesta senzilla introducció és un bon inici si vols començar a jugar-hi.

Ajudant de Consulta
Com usar l'Ajudant de Consulta per construir o editar una consulta.

Vistes de Resultat

Una mostra de diverses possibilitats per mostrar els resultats de Consulta de Vikidata.

Editor SPARQL

Una pàgina d'ajuda per explicar les característiques del editor SPARQL.

Accés el Servei de Consulta
query.wikidata.org L'interfície d'usuari del Servei de Consulta de Vikidata.
Demana una consulta
Aquesta és una pàgina on podràs demanar a membres voluntaris de la comunitat que escriguin per tu consultes SPARQL de Vikidata.

Construint una consulta
Exemples pas-a-pas.

Tutorials
Per saber-ne més
Consultes d'exemple
Consultes d'exemple en SPARQL, per inspirar-se i per construir blocs per les vostres pròpies consultes.
Queries of the week archive
Queries from Wikidata status update weekly summaries
Manual d'usuari El manual d'usuari conté informació tècnica en el Servei de Consulta de Vikidata. Això inclou instruccions per descarregar el programari darrere del servei i instal·lar-lo.
Queries

Advanced query concepts further explained, such as optionality and alternatives, working with dates, coordinates, qualifiers, references, etc.

Format de Bolcat RDF
Documentació tècnica del format RDF de serialització per Vikidata. Això inclou informació com s'expressa la informació RDF en Vikidata i com es pot consultar.
Query Optimization

Tips on optimizing Queries for faster execution and avoiding time-out.