Wikidata:Main Page/Content/sv

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Main Page/Content and the translation is 100% complete.

Välkommen till Wikidata

den fria kunskapsbasen med 110 365 175 dataobjekt som alla kan redigera.

IntroduktionBybrunnenGemenskapens portalHjälp

Välkommen!

Wikidata är en fri och öppen länkad databas som kan läsas och redigeras av både människor och maskiner.

Wikidata fungerar som en central lagringsplats av strukturerade data för sina systerprojekt inom Wikimedia, vilka inkluderar Wikipedia, Wikivoyage, Wikisource med flera.

Wikidata stöder många andra webbplatser och tjänster utöver Wikimedias projekt! Innehållet på Wikidata är tillgängligt under en fri licens, exporteras enligt standardiserade format och kan länkas med andra öppna datamängder på den länkade datawebben.

Engagera dig
För en fullständig nybörjarguide, besök gemenskapsportalen.

Lär dig om Wikidata

Bidra till Wikidata

Lär känna Wikidatas gemenskap

Använd data från Wikidata

Mer …
Nyheter

Fler nyheter … (redigera [på engelska])

Lär dig om data

Är du ny i datans underbara värld? Utveckla och förbättra din datakunnighet med innehåll som är designat för att få dig att komma igång och känna dig bekväm med grunderna på nolltid.

Utforska

Innovativa applikationer och bidrag från Wikidatas användargemenskap

Utvalda WikiProjekt:
WikiProjekt Musik

WikiProjekt Musik är platsen för redigerare som lägger till data om artister, utgivningar, spår, utmärkelser och framträdanden! Dessutom bidrar projektet till att koppla samman Wikidata med de många musikdatabaserna och strömningstjänsterna och importera data därifrån. Läs med om vår datamodell på vår projektsida och häng med oss på Telegram.

Mer:

  • Ta en titt på Wikidata:Tools för några av våra bästa verktyg och finesser för att använda och upptäcka Wikidata.

Känner du till ett intressant projekt eller forskning som använt Wikidata? Du kan nominera innehåll att visa på huvudsidan här!

 Wikipedia – Encyklopedi     Wiktionary – Ordbok och synonymer     Wikibooks – Textböcker, manualer och kokböcker     Wikinews – Nyheter     Wikiquote – Den fria citatsamlingen     Wikisource – Bibliotek     Wikiversity – Undervisningsmaterial     Wikivoyage – Reseguider    Wikispecies – Den fria artförteckningen    Wikifunctions – Funktioner i fri programvara     Wikimedia Commons – Den fria mediedatabasen     Incubator – Nya språkversioner     Meta-Wiki – Wikimedias projektkoordinering     MediaWiki – Programvarudokumentation