Shortcut: WD:N

Wikidata:Merkittävyys

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:Notability and the translation is 55% complete.
Outdated translations are marked like this.

Wikidatalla on alkuvaiheessa kaksi päätavoitetta: keskittää kielilinkit Wikimedia-projektien välillä ja palvella yleisenä tietopankkina koko maailmalle. Kohde on hyväksyttävä, jos ja vain jos se palvelee ainakin toista näistä kahdesta tavoitteesta eli jos se täyttää ainakin yhden alla olevista kriteereistä:

 1. Se sisältää ainakin yhden kelvollisen kielilinkin Wikipedia, Wikivoyage, Wikiquote, Wikiuutiset, Wikikirjasto, Wikidata tai Wikimedia Commons -sivulle.
  1. Ollakseen kelvollinen linkin ei tule viedä keskustelu-, järjestelmäviesti-, toiminto-, tiedosto-, käännös-, käyttäjä-, tai luonnossivuille, LiquidThreads-sivuille, Flow-sivuille eikä teemasivujen alasivuille.[1][2][3][4] Huomaa, että yksittäisellä Wikimedia-sivulla ei voi olla useampaa kuin yhtä sivustolinkkiä Wikidatassa ja että sivustolinkki ei voi osoittaa uudelleenohjaukseen.[5]
  2. Jos linkki on malline, kohteen tulee sisältää vähintään kaksi tällaista sivustolinkkiä, ja ne eivät saa olla /doc-, /XML-, /meta-, /sandbox-, /testcases-, tai /TemplateData -alasivuja. Kohteita voidaan luoda ei-alasivuille vain yhdelläkin sivustolinkillä, mutta niitä ei tulisi luoda suuria määriä.
  3. Jos linkki on moduulin alasivu, se ei saa olla /ohje-alasivu.[6]
  4. Category items with a sitelink only to Wikimedia Commons are not permitted, unless either a) there is a corresponding main item which has a sitelink to a Commons gallery or b) the item is used in a Commons-related statement, such as category for pictures taken with equipment (P2033).
  5. On Wikisource, items for mainspace pages, Author pages, Translation pages, and Portal pages are valid, along with items for namespaces that exist on other Wikimedia sites (Category, Project...). Pages in the Index and Page namespaces are not considered valid. The status of subpages of mainspace pages (for example, individual chapters) is undetermined.[7]
  6. Wikiuutisten sivut, jotka sijaitsevat "Comments"-nimiavaruudessa, eivät ole hyväksyttäviä.
  7. Wikidatan sivut, jotka ovat rakenteisen tiedon nimiavaruudessa (joka sisältää tällä hetkellä kohteet, ominaisuudet, lekseemit, entiteettiskeemat) eivät ole hyväksyttäviä linkkejä sivustolinkeiksi.
  8. On Wiktionary, items for citation pages are not allowed. Main namespace is also excluded because interlanguage links are automatically provided by Cognate.
  9. Status of pages in Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikimania and other supported special Wikimedia sites is undetermined. They should be discussed in a case-by-case basis.
 2. Se viittaa esiintymään selvästi tunnistettavasta käsitteellisestä tai konkreettisesta asiasta. Tämän asian on oltava merkittävä siinä mielessä, että sitä voidaan kuvailla käyttämällä vakavasti otettavia ja julkisesti saatavilla olevia lähteitä.
 3. Se täyttää jonkin rakenteellisen tarpeen. Sitä tarvitaan esimerkiksi tekemään muiden kohteiden esityksistä hyödyllisempiä.

Katso myös

Lähteet

 1. Kommenttipyyntö: Ei-artikkelisivujen lisääminen (englanniksi)
 2. Kommenttipyyntö: Ei-artikkelisivujen lisääminen 2 (englanniksi)
 3. Kommenttipyyntö: Tiedostonimiavaruudessa olevien sivujen poisjättö
 4. Luonnoksia ei hyväksytä per Wikidata:Project chat/Archive/2013/12#Draft name space ja Wikidata:Project chat/Archive/2014/05#What do do with Wikipedia:Draft articles.
 5. Yhteisö on tällä hetkellä päättänyt sallia uudelleenohjaukset, vaikkakaan tarvittavia muutoksia ei ole vielä otettu käyttöön Wikidatassa.
 6. Request for comment: Interwiki links for subpages
 7. Discussion: Notability, and other preparations for Wikisource deployment

Cite error: <ref> tag with name "redirect" defined in <references> is not used in prior text.