User talk:Susannaanas

Jump to navigation Jump to search

About this board

Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Susannaanas!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

  • Introduction – An introduction to the project.
  • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
  • Community portal – The portal for community members.
  • Contents – The main help page for editing and using the site.
  • Project chat – Discussions about the project.
  • Tools – A collection of user-developed JavaScript tools to allow for easier completion of some tasks.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards!

Previous discussion was archived at User talk:Susannaanas/Archive 1 on 2016-06-09.

Apalsola (talkcontribs)

Huomaathan, että kunta ja sen (samanniminen) kuntakeskus/keskustaajama ovat kaksi eri asiaa, joille on Maanmittauslaitoksen paikannimirekisterissä kaksi eri kohdetta, joita ei tule sekoittaa keskenään, niin kuin olet useammassa tapauksessa tehnyt. Nuo kolme korjasin, mutta todennäköisesti ne eivät ole ainoat. Korjaathan itse loput.

Reply to "Kunta ja sen keskus"

Maanmittauslaitoksen paikannimirekisteri ja korkeudet

6
Makele-90 (talkcontribs)

Maanmittauslaitoksen paikannimirekisteriä ei voi käyttää lähteenä kohteen korkeudelle, koska se on aina randomisti valittu kohta laajemmasta maantieteellisestä alueesta eikä siten kerro kyseisen kohteen korkeinta kohtaa. Rekisterin ilmoittama korkeus on siis juurikin se täsmällinen karttakoordinaattien kohta joka on satuttu valitsemaan, ei suinkaan korkein kohta. Kyseinen korkeus tulisi poistaa kokonaan, sillä nyt tulee väärä tietoa artikkeleihin. <nowiki> kts esim.

Susannaanas (talkcontribs)

Kiitos tiedosta. Jatkan pian tuon materiaalin työstämistä, ja siinä yhteydessä nuo korkeustiedot täsmentää tai poistaa ehkä kokonaan tämän perusteella.

Susannaanas (talkcontribs)

Kerrotko vielä, mitä lähdettä käytät? Paremmat tiedot olisi hyvä saada Wikidataan.

Makele-90 (talkcontribs)

Tuon oikean korkeuden otin [https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=6723848.51281564&e=175745.98840659423&title=Jurmon%20korkein%20kohta%2022,5-24,9%20m&desc=&zoom=10&layers=%5B%7B%22id%22:2,%22opacity%22:100%7D%5D Maanmittauslaitoksen karttapaikasta], jossa se siis pitää katsoa manuaalisesti peruskartan korkeuskäyristä. Tietääkseni Suomessa ei ole olemassa mitään tietokantaa maantieteellisten kohteiden korkeudelle (Tilastokeskuksella ja Maanmittauslaitoksella muutamia luetteloita rajauksella maakunnan/kunnan korkein kohta).

Susannaanas (talkcontribs)

Lähetin Maanmittauslaitokselle kysymyksen. Kerron sitten mitä sieltä vastataan.

Susannaanas (talkcontribs)

Hei! Tämä onkin jäänyt pitkäksi aikaa vastaamatta! Maanmittauslaitokselta vahvistivat sen, mitä sanoit. Käytännössä siten ne korkeustiedot ovat aika huonoja ja voitaisiin poistaa ne kaikki. Olen askarrellut Suomenlahden saarten geometrian irti merten geometriasta ja niitä voisi käyttää paikkatieto-ohjelmassa saarten korkeimman korkeuden päättelemiseen. Minulla vaan ei taida olla tälle työlle varattuna aikaa. Olisikohan @Robersilen kiinnostunut myös prosessista? Samoja muotoja voisi viedä OpenStreetMapiin, mihin taas tarvittaisiin lisää apua. Terveisin,

Reply to "Maanmittauslaitoksen paikannimirekisteri ja korkeudet"

Call for participation in a task-based online experiment

1
Kholoudsaa (talkcontribs)

Dear Susannaanas,

I hope you are doing good,

I am Kholoud, a researcher at King's College London, and I work on a project as part of my PhD research, in which I have developed a personalised recommender system that suggests Wikidata items for the editors based on their past edits. I am collaborating on this project with Elena Simperl and Miaojing Shi.

I am inviting you to a task-based study that will ask you to provide your judgments about the relevance of the items suggested by our system based on your previous edits.

Participation is completely voluntary, and your cooperation will enable us to evaluate the accuracy of the recommender system in suggesting relevant items to you. We will analyse the results anonymised, and they will be published to a research venue.

The study will start in late January 2022 or early February 2022, and it should take no more than 30 minutes.

If you agree to participate in this study, please either contact me at [] or use this form https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSees9WzFXR0Vl3mHLkZCaByeFHRrBy51kBca53euq9nt3XWog/viewform?usp=sf_link

I will contact you with the link to start the study.

For more information about the study, please read this post: https://www.wikidata.org/wiki/User:Kholoudsaa

In case you have further questions or require more information, don't hesitate to contact me through my mentioned email.

Thank you for considering taking part in this research.

Regards

Reply to "Call for participation in a task-based online experiment"
YoaR (talkcontribs)

Hi Susanna. I write you because you are the creator of the entity Q73754647, which looks the same as Q83377987. Do you think they can be merged? Thanks in advance. ~~~~

Susannaanas (talkcontribs)

They do seem the same, they should be ok to merge. I felt tempted to do the merge myself, but I will let you finish it as you were the one to ask. Thank you very much for your kind inquiry!

YoaR (talkcontribs)

Thanks. They're now merged.

Reply to "Surname Rosskamp"
Apalsola (talkcontribs)

Hei! Ehtän lisää kohteisiin tietoja, jotka on siellä jo on. Esimerkiksi Oulujoen kirkkoa käsittelevään kohteeseen (Q13527891) olit lisännyt Oulun hallinnolliseksi yksiköksi kaksikin eri kertaa (https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q13527891&type=revision&diff=697968370&oldid=697843790 ja https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q13527891&type=revision&diff=950144989&oldid=949652563), vaikka kyseinen tieto oli siellä jo ennestään molemmilla kerroilla vieläpä tarkemmin ilmaistuna. Vastaavia tapauksia on paljon muitakin. Ystävällisin terveisin ~~~~

Susannaanas (talkcontribs)

Olen tekemässä isoja tuonteja ja tarkistan duplikaatit kun olen pidemmällä. OpenRefine, jota käytän, on kömpelö tarkenteita tarkistettaessa. On ongelma, että sinun muokkauksillasi ei ole lähteitä, sillä kun yhdistän väitteitä, lähteetön olisi se, joka pitäisi poistaa.

Apalsola (talkcontribs)
Susannaanas (talkcontribs)

Hei! Olen pahoillani useista virheistä, joita olen joko parhaani mukaan pyrkinyt välttämään ja joita kaikesta huolimatta on tullut. Osa tuplasti ilmoitetuista on johtunut käytetyn työkalun "ominaisuudesta", ja voin ne massana siivota, kun ehdin. Wiki Loves Monumentsia varten olen vielä siivoamassa Ahvenanmaan arkeologisia kohteita, niiden sijainteja Ahvenanmaan kylissä ja saarilla. Kohteita on yhteensä viitisentuhatta, ja siihen sisältyy valtavan paljon käsityötä.

Jälkimmäinen ongelma, eli päällekirjoitettu suomenkielinen nimi on työtapaturma. Onkohan niitä paljon? Yleensä katson, mikä kohteen nimi on ennestään ja lisään vain tarvittavia. Olen varmaan itse askarrellut tuon alkuperäisen viime vuonna.

Tässä tapauksessa on ollut tarkoitus tehdä uusi kohde kirkossa sijaitseville haudoille, mutta se on yhdistynyt itse kirkon kohteeseen.

Kiitos kun tuot näitä esille. Ehkä virheiden spottausta varten voisi olla sivukin, katsotaan. – ~~~~

Apalsola (talkcontribs)

Automaattityökaluja käyttäessä kannattaa ainakin pistokoeluonteisesti tarkastaa lopputuloksia.

Noita kuvausten ylikirjoittamisia on vastaan tullut jonkin verran:

  • Monissa kirkkorakennuksia käsittelevissä kohteissa olet korvannut kirkkorakennus-sanan kirkko-sanalla. Tämä ei toki ole hirveän suuri ongelma, mutta sinänsä kirkkorakennus on kuitenkin täsmällisempi ilmaisu, koska "kirkko" voi tarkoittaa myös organisaatiota (vrt. esim. Suomen evankelis-luterilainen kirkko).
  • Lisäksi monissa rautatieasemia koskevissa kohteissa olet korvannut kuvauksissa rautatieasema-sanan asemarakennus-sanalla. Tämä on minusta astetta pahempi ongelma, koska rautatieasema käsittää kuitenkin asemarakennuksen lisäksi myös ratapihan ja muun asemaan kuuluvan infrastruktuurin. Myös kohteisiin linkitetyt Wikipedia-artikkelit käsittelevät rautatieasemia juuri tästä näkökulmasta. Siksi kohdetta tai sen kuvausta ei pitäisi rajata pelkkään asemarakennukseen. Merkittäville asemarakennuksille voi tietysti luoda oman kohteensa, mitä työtä ilmeisesti olet paljon tehnytkin.

Duplikaattien osalta nykyinen hallinnollinen yksikkö on duplikaattina hyvin monessa kohteessa, jossa on ollut historiatieto (eli käytännössä kuntaliitosten aiheuttamat muutokset hallinnolliseen yksikköön) kuvattuna. Ilmeisesti käyttämäsi työkalu ei tällöin havaitse, että kyseinen kunta on merkitty jo kohteeseen ja merkitsee sen uudelleen.

Suomalaisia kansanedustajia koskevissa kohteissa on myös etunimiä duplikaatteina, joskaan en muista, onko yksikään sinun lisäämänäsi. Jos olet kuitenkin kansanedustajien tietoja päivittänyt, kannattaa ehkä tarkistaa näitä päivityksiä.

Lisäksi juuri äsken havaitsin tällaisen ongelman: olit lisännyt suomalaista järveä käsittelevään kohteeseen ilmeisestikin saman nimistä (ja mahdollisesti samalla paikallakin sijaitsevaa) seitaakoskevia tietoja: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q24327400&type=revision&diff=975617361&oldid=965395573. Jos järvi ja seita tässä tapauksessa ovat yksikäsitteisesti täysin sama asia, tämä on varmaan OK, mutta noin yleensä olisi varmaan järkevää tehdä molemmille omat kohteensa.

Susannaanas (talkcontribs)

Molemmat ensinmainituista liittyvät siihen, että sekä kirkkoympäristöt että rautatieasemat ovat kokonaisuuksia, joille on viranomaisten listaama kohde sekä kokonaisuutensa että rakennuksena, usein vielä monessa rekisterissä. Näiden erottaminen tai yhtenä pitäminen on jonkinasteista alkemiaa :-D Jokaiselle pikkukaupungin kirkolle ei kannata tehdä kohdetta erikseen kirkkoympäristölle, kirkolle ylipäänsä ja vielä kirkkorakennukselle. Joten yhdistän tai erotan näitä, eli laitan eri laajuisten kohdetietojen tietoja joko yhteen ja samaan kohteeseen tai erillisiin jonkinlaisen näppituntuman pohjalta. Ikävimpiä ovat nämä vahingot, joissa huolella tehtyjä kuvauksia tulee kirjoitetuksi yli. En puolustele niiden tekemistä, vaan harmittelen sitä, että kaikesta tuijottamisesta huolimatta vienti ei mene nappiin.

Wikipedia-artikkelin rajauksen voi tarkistaa vain lukemalla jokaisen erikseen. Tosin mielestäni Wikipedia ei määrittele tarvetta Wikidata-kohteille, mutta niiden pitäisi toki viitata oikean laajuiseen kohteeseen. Sen toteuttaminen on massatyökaluilla hyvin hankalaa.

Järvet ovatkin sitten oma haasteensa Geonames-viennin jäljiltä. Viennin puuttuvien ja virheellisten tietojen takia joutuu tekemään valtavasti taustatyötä ja silti arvuuttelemaan tietoja yhdistäessä, ja siitä seuraa väistämättä virheitä. Olen vielä tämän Ahvenanmaan syövereissä ja toivottavasti ehdin siivota kirkot ja järvet lähiaikoina.

Vielä noista duplikaateista. Olen niissä luottanut siihen, että jos lisään arvon, joka on entuudestaan, se yhdistyy kohteeseen ja lisää vain uuden lähteen. Ilmeisesti pieni ero väitteessä tekee siitä uuden väitteen entisen lisäksi. Se on varmasti juurikin tuo tarkenne, joka ei minulla ole ollut näkyvissä OpenRefinessa. Tämä pitää ottaa jatkossa huomioon. Ylimääräisiä voi toki vapaasti poistaa, mutta kyllä minun on siivottava, mitä olen sotkenut.

Olet tehnyt valtavasti hienoa työtä!

Susanna

Susannaanas (talkcontribs)
Apalsola (talkcontribs)

Noin yleisesti Wikidata-kohteet ja niiden laajuus pitäisi minusta ajatella ensisijaisesti käyttötarkoituksen perusteella: esimerkiksi rautatieasema on rautatieliikenteeseen liittyvä paikka/kokonaisuus, jonka ensisijainen ja alkuperäinen tarkoitus on liikenteellinen. Esimerkiksi arkkitehtooniset ja kulttuurihistorialliset näkökannat – vaikka sinänsä tärkeitä ovatkin – ovat rautatieasemaa koskevassa Wikidata-kohteessa alisteisia liikenteelliselle tarkoitukselle ja siksi ne eivät saisi ensisijaisesti määritellä kohteen laajuutta. Tämä toimii minusta molempiin suuntiin: Niin kuin jo edellisessä kommentissani sanoin, pelkkä asemarakennus on minusta liian suppea rajaus, mutta toisaalta "rautatieympäristö" voi olla liian laaja. Siksi on minusta tärkeä, että rautatieasema-kohteiden laajuus ajatellaan nimenomaan tämän liikenteellisen merkityksen kannalta (ja myös nimi ja kuvaus valitaan tästä näkökulmasta) ja tarvittaessa sitten luodaan omat kohteensa asemarakennukselle ja rautatieympäristölle, joissa sitten arkkitehtuuri ja kulttuurihistoria voivat olla pääroolissa. Sama koskee toki monen muunkin tyyppisiä kohteita, mutta rautatieasema on melko hyvä esimerkki tästä.

Susannaanas (talkcontribs)

Käyttötarkoituksia on monia ja tämä on järkevä rajaus nimenomaan Wikipedia-artikkelia ajatellen. Jos halutaan vaikka kartta rakennuksista, on silloin eri rajaus järkevä, mutta tietokanta on sama.

Apalsola (talkcontribs)

Tarkoitin käyttötarkoituksella nimenomaan reaalimaailman kohteen, esimerkiksi rautatieaseman, käyttötarkoitusta, en rautatieasemaa käsittelevän Wikidata-kohteen käyttötarkoitusta. Siitä kai olemme samaa mieltä, että rautatieasemat on alun perin rakennettu nimenomaan rautatieliikennettä varten, ei kuluttuurihistoriallisiksi monumenteiksi. Siksi rautatieasemaa käsittelevän Wikidata-kohteenkin tulee ensisijaisesti ilmentää tätä reaalimaailman kohteen käyttötarkoitusta. Ja niin kuin aiemmin sanoin, merkittäville (asema)rakennuksille voidaan tietysti luoda omat Wikidata-kohteensa.

Lisäksi Wikidatan esittelyn mukaan "Wikidata on vapaa, yhteisesti muokattava, monikielinen, toissijainen tietokanta, johon kerätään rakenteista tietoa Wikipedian, Wikimedia Commonsin ja muiden Wikimedia-liikkeen projektien tukemiseen, ja kaikille maailmassa." Wikidatan ensisijainen tarkoitus on siis tuke Wikimedia-projekteja, mistä seuraa, että Wikipedia-artikkeliin hyvin sopiva rajaus on yleensä järkevä myös Wikidata-kohteelle.

Susannaanas (talkcontribs)

Ja minäkin tajusin vasta kontekstin, eli jos on vain yksi kohde asemalle, se ei olisi "asemarakennus" eikä "asemanseutu" vaan "rautatieasema". Olen siitä samaa mieltä.

Apalsola (talkcontribs)

Löytyi taas yksi kummallinen muokkaus: Gustaf Nyströmistä oli tullut "Gustaf Carl Gustaf Nyström". Mistähän tällainen nimi on peräisin? Suomenkielisen Wikipedian artikkelissa koko nimi on "Carl Gustaf Nyström", enkä kyllä ole kuullut, että kenelläkään olisi koskaan ollut kahta samaa etunimeä.

Apalsola (talkcontribs)
Susannaanas (talkcontribs)

Tekevälle sattuu. Pyrin myös korjaamaan ja kiitän tarkoista huomioista.

Susannaanas (talkcontribs)

Kirjoitinkin väärään kohtaan, tässä uudelleen.

Olen tekemässä isoja tuonteja ja tarkistan duplikaatit kun olen pidemmällä. OpenRefine, jota käytän, on kömpelö ja hidas tekemään sitä etukäteen. Suurin osa yhdistyy olemassaolevaan, paitsi ne joissa on eri tarkenteet.

Olin päättänyt käsin siivota Oulun ja Limingan tuonnin jälkeen. Joudun nyt tuomaan sen uudelleen, koska oletettavasti siinä katosi tietoa.

On ongelma, että sinun muokkauksillasi ei ole lähteitä, sillä kun yhdistän väitteitä, lähteetön olisi se, joka pitäisi poistaa. Korjasin Limingan (jätin tekemäsi lähteettömän esityksen oman lähteistettyni sijaan.)

Reply to "Duplikaattitiedot"

New OpenRefine reconciliation service

1
Pintoch (talkcontribs)

Hi!

Thank you for wearing the {{User loves OpenRefine}} userbox on your user page!

Because the existing Wikidata reconciliation service has had severe performance issues recently, I have created a new one which should be faster and more robust. You can add it to OpenRefine in the reconciliation dialog with the following URL: https://wikidata.reconci.link/en/api (or by replacing en by any other language code).

If you have any issues with this new service, let me know.

Happy reconciling!

Reply to "New OpenRefine reconciliation service"
Jane023 (talkcontribs)

Hi Susanna! I noticed this edit and wondered why this book is on the COVID-19 focus list. Is there a discussion about what types of items should be added?

Thanks.

Susannaanas (talkcontribs)

Hi!

Feel free to add or remove or specify more promptly what could and should be included. I initially made this page: Wikidata:WikiProject COVID-19/Focus list to define how it can be used. The major part of items have been linked from pages or categories about COVID-19 following the methods we discussed together. It is completely possible that I have accidentally added a non-relevant link and it should be removed.

Cheers!

Jane023 (talkcontribs)

OK thanks! I just added all the "COVID-19...." articles of the Iowa case dashboard to the focus list with a qualifier for location. I will look at your list.

Reply to "books & COVID-19"

User Research, looking for volunteers

1
Merle von Wittich (WMDE) (talkcontribs)

Hey Susannaanas,

We talked very briefly at WikidataCon 2019 in Berlin. In fact, we are now starting a research project and I would appreciate your input, especially on Wikidata:

For a current research project we are looking for active community members in Wikipedia, Wikidata and Wikimedia Commons who are interested in filling out a survey and participating in an interview. The aim of the research is to identify opportunities for participation and access for new volunteers in the Wikimedia projects. For this purpose we would like to learn from the experiences of the already active community members and find out success factors for participation in the projects. Participation includes filling out a preliminary survey, a self-study and an interview.

If you are interested in participating, simply fill out this survey. The participants in the interviews will be selected on the basis of the answers in order to be able to consider as many different perspectives as possible.

All selected interview partners will receive a book or photo voucher of 25 euros as a thank you.

Feel free to forward this call to other people you think might share interesting experiences about Commons.

If you have any questions you can of course contact me or check the project page :) On the Project Page you can also find more information.


Best,

Merle

Reply to "User Research, looking for volunteers"

Reminder of the WikiProject COVID-19 call tomorrow (Monday, 15 of June)

3
TiagoLubiana (talkcontribs)

Hello Susanna,

How are you? I hope things are all right.

This is a friendly reminder of the tomorrow (Monday, 15 of June) call of the Wikiproject COVID-19 at 15:00 UTC .

This is the link for the call: https://meet.google.com/vtp-ighz-npx

This is the link for the etherpad: https://etherpad.wikimedia.org/p/wikidata_covid_notes

The WikiProject seems to be losing momentum. Perception of the size of COVID-19 as an enormous problem is fading (at least in Brazil). That might be a sign of things getting better, but it is also very dangerous (as they might not be that better yet).

In tomorrow's call, I would like to discuss with you two important and related questions:

- How can this WikiProject best serve the anti-COVID-19 effort?

- What can this project offer for the post-COVID-19 Wikidata world?

As usual, if you have any topics to add, you can do so either before at the Project Meeting Page or at the meeting. or at the meeting.

I hope you can make it!

All the best,

Tiago

~~~~

Susannaanas (talkcontribs)

These Mondays are such a lottery. I have two recurring meetings both once a month on Mondays at the same time. I think there's no way of running meetings parallel, so I am afraid I must skip. I will catch up with the notes! Have a good meeting, and thanks for taking good care of the meetings!

TiagoLubiana (talkcontribs)

No problems. It appears that Monday 15ː00 UTC is a "hotspot" for meetings. I also had to skip a few ones here and there.

Thank youǃ


Reply to "Reminder of the WikiProject COVID-19 call tomorrow (Monday, 15 of June)"
LaMèreVeille (talkcontribs)

from your message posted on Zoom. Did you build sparql request for COViD19 apps?

Susannaanas (talkcontribs)

Eventually @Csisc: has continued work with the apps and I am certain he has good SPARQL queries.

Csisc (talkcontribs)
Susannaanas (talkcontribs)
LaMèreVeille (talkcontribs)
Susannaanas (talkcontribs)

I am preparing your data in Open Refine for import.

LaMèreVeille (talkcontribs)

I just added Q91013370 and Q91013307

Could you please check if informations are missing. Merci

LaMèreVeille (talkcontribs)
LaMèreVeille (talkcontribs)

I've updated the list

(from SwissCivid to the last one)

Could you please add on wikidata (except for NHS app still there) or explain me how to do it "easiliy" through Openrefine

Merci

Susannaanas (talkcontribs)

Hi! Sorry for not getting back earlier! You can also check the WikiProject data models that we have worked on to see if there are properties you might like to use Wikidata:WikiProject COVID-19/Data models/COVID-19 apps. If you have question, I will try to answer. I am a bit sluggish now, but will do my best! Cheers, Susanna

Reply to "MyData"