Wehrmacht (Q128781)

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
unified armed forces of Nazi Germany from 1935 to 1945
  • Armed Forces of Germany
Language Label Description Also known as
English
Wehrmacht
unified armed forces of Nazi Germany from 1935 to 1945
  • Armed Forces of Germany

Statements

0 references
21 May 1935
0 references
0 references
0 references
0 references
0 references
Balkenkreuz.svg
600 × 600; 352 bytes
0 references
15 references
Oproeping. In verband met het dreigend gevaar worden alle inwoners dezer gemeente tussen 15 en 60 jaar zowel mannen als vrouwen ongeacht rang of stand opgeroepen om zich vrijwillig ter beschikking te stellen van de Duitse Weermacht voor het verrichten van (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: P.C. Callenfels
Wehrmachtkommandantur Amersfoort, 28-4-1945. Bekendmaking. 1) Binnen het gebied van de stad Amersfoort is het betreden van de straat den Nederlanders slechts geoorloofd in de tijd van 6.00 tot 18.00 uur. Ieder verkeer buiten de bewaakte versperringen is v (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: Kirsten
Gemeente Bloemendaal. Bekendmaking. Intrekking strafmaatregelen [===] aangezien de dader is gevat. [===] Overveen, 13 November 1942. De Burgemeester voornoemd, J.W. Zigeler. [===] (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: J.W. Zigeler
Bekendmaking. De Duitsche autoriteiten hebben medegedeeld, dat van bouwwerken ten behoeve van de Weermacht enige malen waardevol materiaal is ontvreemd. (..) Wanneer dergelijke feiten weer worden vastgesteld, zullen door de Duitsche Autoriteiten:1e. Inwon (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: J.J. Nieuwenhuysen
Bekendmaking. De burgemeester van Beverwijk maakt - op verzoek van den Weermachtskommandant te Haarlem - het navolgende bekend. In de laatste dagen worden voertuigen van de Duitsche Weermacht beschadigd door glasscherven, spijkers, steenen enz. die op den (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: J.B. van Grunsven
Waarschuwing. Met de meest mogelijke klem moge ik de burgerij ervoor waarschuwen, zich te onthouden van elke daad van sabotage, tegen de weermacht gericht. In het bijzonder late men na, zich te vergrijpen aan goederen van de weermacht, waarbij ook gedacht (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: G.M. Zuidervliet
'Bekendmaking. Ingezetenen van Amerongen. Namens de Wehrmacht wordt bekendgemaakt, dat bij het aantreffen van spijkers en andere scherpen voorwerpen op de openbare wegen in deze gemeente, ingezetenen in gijzeling gesteld voor iedere kapotte band een inwon (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: G.G. van der Grift
Ernstige waarschuwing: In opdracht van de Duitsche Weermacht maakt de burgemeester van Ermelo het volgende bekend. Het naderend oorlogsgeweld geeft aanleiding de bevolking de ernst van het oogenblik onder de aandacht te brengen. Een ieder houde zich kalm (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: D. Postmus
Bekendmaking. In opdracht van de Duitsche Weermacht moet het gebied der Gemeente Wassenaar ten Zuid-Westen van de lijn Papeweg-Lange Kerkdam-de Zijlweter-deZanderijvaart tot aan de grens der gemeente 's-Gravenhage in het belang der burgerbevolking onmid (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: D. de Blocq van Scheltinga
Bekendmaking. Paardenschouw voor de gemeente Slochteren. De wnd. burgemeester der gemeente Slochteren maakt bekend, dat ten behoeve van de Duitsche Weermacht een paardenschouw moet plaats vinden op maandag 13 november 1944. (..) Slochteren, 11 november 19 (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: B.P. Jansema
Waarschuwing. In verband met een oefening van de Duitsche Wehrmacht met luchtdoelartillerie, waarbij met scherp wordt geschoten op maandag 26 juli en dinsdag 27 juli a.s.(..) is het verboden zich gedurende gemelde tijden buitenshuis op te houden in de vol (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: Y. de Boer
Kommandanturbefehl nr. 3. 1. In Ergänzung und teilweise Abänderung des Kommandaturbefehls vom 15. Mai 1940 wird folgendes angeordnet: Alle Truppen und Wehrmachtsdienststellen haben benötigtes Quartier bei folgenden Stellen anzufordern: (..) 2. Einkäufe de (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: Spiritus
Zeer belangrijke bekendmaking!! Aan mijn oproep voor aanmelding van arbeidskrachten, ten behoeve van de Duitsche Weermacht, is zeer slecht gevolg gegeven. De betreffende Duitsche instanties hebben mij dan ook doen weten, dat de volgende maatregelen genome (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: G. Jacob
Aan de burgerij van Leiden. In verband met eenige hier te lande voorgekomen sabotagehandelingen tegen de Duitsche weermacht of aan haar toebehoorende goederen, wijs ik er de burgerij nog eens op, dat dergelijke handelingen niet alleen voor de daders, doch (Dutch)
14 July 2021
Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: A. van de Sande Bakhuyzen
0 references
0 references
0 references
0 references
Wehrmacht
0 references

Identifiers

0 references
Deutsches Reich. Wehrmacht
1 reference
18 June 2022
Německo. Wehrmacht
0 references
0 references
0 references