Википодатоци:Википроект „Филмови“

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Wikidata:WikiProject Movies and the translation is 100% complete.

Home >

 

Properties >
Structure >

 

New items >

 

> Tools >
> Maintenance reports >

 

> New films

 

> Statistics

 

> Reference lists
> Infobox

 
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎Türkçe • ‎català • ‎dansk • ‎français • ‎italiano • ‎magyar • ‎polski • ‎svenska • ‎čeština • ‎македонски • ‎русский • ‎українська • ‎հայերեն • ‎اردو • ‎العربية • ‎বাংলা • ‎中文 • ‎日本語
Wikidata WikiProject Movies logo.svg
Добре дојдовте на википроектот „Филмови“!
Wikidata WikiProject Movies logo.svg

Цел

Целта на овој википроект е работа и подобрување на предметите за филмови, додавајќи ги потребните информации што недостасуваат (на пр. натписи, описи, искази) и организирање на примената на податоците.

Опфатени се филмови, телевизиски серии и сродни полиња.


Што има ново?

Femme Fatales Red Carpet (7374030138).jpg

Meilani Paul (1967-10-13)
sl: 1 - st: 15

Femme Fatales Red Carpet - Jennifer Roa (7188797345) (cropped).jpg

Jennifer Roa (1980-02-05)
sl: 1 - st: 13

Dombrády Éva-001 fortepan 84649.jpg

Dombrády Éva (1947-05-04)
sl: 1 - st: 12

Sylvie allouChe 03036 festival Interpol'art.jpg

Sylvie Allouche (1960-07-26)
sl: 0 - st: 15

Marian Farjat (1994-12-06)
sl: 0 - st: 12

Elisa Severi (1905).png

Elisa Severi (1872-04-06)
sl: 1 - st: 12

End of automatically generated list.

Учесници

[+] Add yourself to the list

The participants listed below can be notified using the following template in discussions:

{{Ping project|Movies}}

Ботови

Други проекти

Список на википроекти за филмови и кинематографија на Википедија ќе најдете на WikiProject Film (Q8485793)

Примерни предмети

WikiProject Movies/Numbers

WikiProject Movies/Infobox#Reference lists