Wikidata:Главна страна

Извор: Wikidata
Иди на навигацију Иди на претрагу

Wikidata nodes in white.svg

Желите ли да преводите? Преведите недостајуће поруке.

  Добро дошли!
Википодаци су бесплатна и отворена база знања коју могу да читају и уређују људи и машине.

Википодаци служе као централно складиште за структуриране податке својих сестринских Викимедијиних пројеката, укључујући Википедију, Википутовања, Викиизворник и друге.

Википодаци такође пружају подршку многим другим сајтовима и услугама изван искључиво Викимедијних пројеката! Садржај Википодатака је доступан под слободном лиценцом, у стандардним форматима, и могуће га је повезати са другим отвореним скуповима података на повезаној мрежи података.
  Укључите се
Сазнајте о Википодацима

Допринесите Википодацима

Упознајте заједницу Википодатака

Користите податке са Википодатака

Више…
  Новости

Више вести… (уредите [на енглеском])
Новости приказане на енглеском? Преведите их!

  Сазнајте о подацима
Нови сте у прекрасном свету података? Развијајте и побољшајте своју писменост података путем садржаја дизајнираног како би сте се брзо упутили у основе и осетили удобно за кратко време.
  Откријте
Иновативне апликације и доприноси заједнице Википодатака

Изабрани Википројекат:
Википројекат имена.

Juliet - Philip H. Calderon.jpg

„Шта је то име?”, запита Шекспирова Јулија.
Одговор: гомила богатих података којима је потребна структура и нова својства. Али захваљујући растућем броју доприноса корисника и раду новог Википројекта, Википодаци постају бољи у подршци подацима безаним за имена и могу вам рећи да Јулија такође је и Јулика, и Ђулија, и Хулија, и Лијана, и Уљана

Више:

Знате ли неки занимљив пројекат или истраживање спроведено помоћу Википодатака? Овде можете номиновати садржај за представљање на Главној страни!


 Википедија – Енциклопедија     Викиречник – Речник и тезаурус     Викикњиге – Уџбеници, приручници и кувари     Викивести – Вести     Викицитати – Збирка цитата     Викиизворник – Библиотека     Викиверзитет – Материјал за учење и активности     Википутовање – Водичи за путовања    Викиврсте – Каталог врста     Викимедијина остава – Складиште медија     Инкубатор – Нове верзије језика     Мета-вики – Координација Викимедијиних пројеката     Медијавики – Документација софтвера