User talk:Hannolans

Jump to: navigation, search

About this board

Edit description
Logo of Wikidata

Welcome to Wikidata, Hannolans!

Wikidata is a free knowledge base that you can edit! It can be read and edited by humans and machines alike and you can go to any item page now and add to this ever-growing database!

Need some help getting started? Here are some pages you can familiarize yourself with:

  • Introduction – An introduction to the project.
  • Wikidata tours – Interactive tutorials to show you how Wikidata works.
  • Community portal – The portal for community members.
  • Contents – The main help page for editing and using the site.
  • Project chat – Discussions about the project.
  • Tools – A collection of user-developed JavaScript tools to allow for easier completion of some tasks.

If you have any questions, please ask me on my talk page. If you want to try out editing, you can use the sandbox to try. Once again, welcome, and I hope you quickly feel comfortable here, and become an active editor for Wikidata.

Best regards! Liuxinyu970226 (talk) 04:51, 6 July 2016 (UTC)

Previous discussion was archived at User talk:Hannolans/Archive 1 on 2016-09-27.

By clicking "Add topic", you agree to our Terms of Use and agree to irrevocably release your text under the CC BY-SA 3.0 License and GFDL
Multichill (talkcontribs)

Waarom gooi je nu weer twee collecties bij elkaar (Jacques Goudstikker collection (Q2284748) & Collection Goudstikker heirs (Q28065304))? Dan zijn twee verschillende collecties! Het heeft veel moeite gekost om dat allemaal bij elkaar te sprokkelen en nu gooi jij dat zomaar weg! Ik ben hier echt niet blij mee.

Hannolans (talkcontribs)

Sorry! ik kreeg nergens de indruk dat het om twee verschillende collectie-entiteiten van de Goudstikkercollectie zou gaan. Ik zie dat jij en Jane ze inmiddels onderscheidend maken. Is het lastig terug te draaien?

Hannolans (talkcontribs)

Ik heb een vanaf datum er bij geplaatst. Ik heb gezet 2006 (http://www.geschiedenis.nl/nieuws/artikel/935/collectie-goudstikker-naar-erfgenamen) of is dit dan vanaf 1945?@Jane023 @Multichill

Jane023 (talkcontribs)

Dat maakt in principe niet uit, want er is pas sprake van restitutie na 2006. Alleen, al een schilderij gesignaleerd is na 1945 dan is het formeel in de groep van de erfgenamen, al is het nog niet "gerestitueerd"

Jane023 (talkcontribs)

Ik had eerst ook niet door dat de Goudstikker collectie iets anders was dan de collectie die gerestitueerd is. Het verschil zit 'm alleen in de restituties dus. Alles wat Goudstikker zelf heeft kunnen afhandelen is/was gewoon een normale transactie, alleen de nazi-roof is toch een gemarkeerd collectie die wel belangrijk is om apart te noemen.

Hannolans (talkcontribs)

Maar als het gesignaleerd is, dan is dat een signalement van een item uit de oude collectie. Uit interesse vanwege andere collecties, waarom is er gekozen voor twee entiteiten en niet er voor gekozen om met van/totdatums te werken?

Hannolans (talkcontribs)

Ah, het is een subset zonder de rechtmatige verkoop, dank! Er wordt dat deel van de collectie mee bedoelt dat teruggegeven is op grond van onrechtmatige verkoop.

Multichill (talkcontribs)

Ik heb het volgens mij nu hersteld.

Hannolans (talkcontribs)

Echt? Dank je wel. Ingewikkelde materie dit.

Reply to "Goudstikker"
Multichill (talkcontribs)

Hoi Hanno, ik zie net no label (Q29844622) voorbij komen. Fijn dat je nieuwe schilderijen aan het aanmaken bent, maar je bent het belangrijkste vergeten: Referenties. Een robot import moet gewoon altijd referenties meteen toevoegen. Zie bijvoorbeeld deze (ook van Boijmans). Daarnaast zou ik altijd meteen described at URL (P973) toevoegen.

Kan je zorgen dat de schilderijen worden voorzien van referenties?

Hannolans (talkcontribs)

het was even uitzoeken zonder documentatie, maar gelukt. Deze zijn goed: Q29855918

Multichill (talkcontribs)

Die ziet er goed uit! Pas je de eerdere items ook nog aan? Als je klaar hebt dan kan je Wikidata:WikiProject sum of all paintings/Collection/Museum Boijmans Van Beuningen bijwerken om je werk te bewonderen. Ik denk dat ik op Wikidata:WikiProject sum of all paintings/RKD to match/Boijmans nu wel wat meer hits ga krijgen. Daar ben ik blij mee :-)

Hannolans (talkcontribs)

zal ik doen. ik krijg soms foutmeldingen omdat er al een item bestaat met dezelfde naam en dezelfde beschrijving in een andere collectie. " Item Q19926177 already has label "Lot en zijn dochters door de engelen uit Sodom weggeleid" associated with language code nl, using the same description text." Hoe ga jij daar mee om?

Multichill (talkcontribs)

Ik plak er dan " (<naam museum>, <inventarisnummer>)" achter de beschrijving. Dan is het altijd uniek. Zie bijvoorbeeld A Village Channel (Q19928436)

Hannolans (talkcontribs)

Hmm, het blijkt wat ingewikkelder, Boijmans blijkt ook met subnummers te werken, die hetzelfde schilderij betreffen, met een andere foto, zie Roodroodrood: http://collectie.boijmans.nl/nl/maker/2893

Multichill (talkcontribs)

Ik ben dat bij meerdere musea tegengekomen, meestal bestaat een werk dan uit meerdere delen. Vanmiddag nog {{|Q27334524}} uitgezocht. Ik zou even bij Boijmans navragen hoe het daar precies in elkaar zit. Zo te zien hebben ze ook http://collectie.boijmans.nl/nl/collection/1324-a-e-(ok) (serie) en http://collectie.boijmans.nl/nl/collection/1324-a-(ok) (schilderij)

Hannolans (talkcontribs)

interessant. Ik zal even navraag doen. het voorbeeld dat ik vond zijn het meerdere foto's van eenzelfde werk, ik hoop dat die consistent zijn aangeduid zodat ik kan filteren.

Multichill (talkcontribs)

Wil het lukken met de items opknappen zonder referenties en link? Ik wacht tot je klaar bent voordat ik verder ga met Wikidata:WikiProject sum of all paintings/RKD to match/Boijmans. Daar zijn in ieder geval een hoop suggesties bijgekomen.

Hannolans (talkcontribs)

Staat op mijn lijstje voor deze week, evenals de publiek domeindatum errbij schrijven en de creatiedatum (die had ik ook nog niet meegeschreven). Wat vindt je overigens van die kwalifier van publiek domeindatum om het betreffende artikel op grond waarvan het publiek domein is erbij te plaatsen?

Multichill (talkcontribs)

Nog nieuws Hanno? Qualifier is denk ik wel een mogelijkheid. Welke gebruik je dan? has cause (P828) of een andere?

Hannolans (talkcontribs)

ik gebruik 'methode van vaststelling' voor de berekeningswijze (70 jaar na dood maker bijv) en 'rechtsgrondslag' voor wet of artikel. zie bijv {{Q|19883472}} en {{Q|158069}}

Hannolans (talkcontribs)

Ik gebruik ze als bron, dus de wet of een wetsartikel is een bron voor de datum

Multichill (talkcontribs)

Ziet er mooi uit hoor!

Hannolans (talkcontribs)

Dank, zover ik kan overzien lijkt dit een aardig transparante werkwijze. Ben benieuwd of we ook de Amerikaanse berekeningen op den duur aan kunnen, en muziek en film. Maar eerst maar eens toepassen bij de schilderijen.

Multichill (talkcontribs)

Ben wel benieuwd wanneer je die missende referenties gaat toevoegen ;-)

Hannolans (talkcontribs)

Ik ga aan de slag om de auteursrechten te kunnen wegschrijven, en dan neemt ie dat ook mee. Ben jij van de URL's afhankelijk?

Hannolans (talkcontribs)

Nog een vraagje, moet ik ook niet 'officiele titel' titel genoemd in database of naam vna werk wegschrijven? Zie bijv deze tekening: Q29909824

Multichill (talkcontribs)

URLS maakt het wel wat gemakkelijker, maar het is meer dat je nu al je items nog gewoon kan overschrijven omdat er nog geen andere bewerkingen zijn gedaan. Als ik er iets mee gedaan heb dan kan dat niet meer.

Kunstwerken hebben volgens mij niet zo vaak een officiele titel, wel veel namen die wij er door de jaren heen aan hebben gegeven. Ik voeg deze nooit toe.

Hannolans (talkcontribs)

Ik overschrijf niet, ik vul na aanmaken aan met een update-scriptje gegevens aan via addwiki, dus je kan gerust aanpassingen doen aan alle items.

Hannolans (talkcontribs)

Is er overigens een botje waarmee kunstwerken van Boijmans in Commons aan wikidata te koppelen zijn?

Multichill (talkcontribs)

Ik wacht nog even op jou. Zonder links is Wikidata:WikiProject sum of all paintings/RKD to match/Boijmans namelijk wat lastig checken. Als de plaatjes op Commons voorzien zijn van institution/creator/inventaris nummer dan komen ze vanzelf op Wikidata:WikiProject sum of all paintings/Image suggestions of User:Multichill/Same image without Wikidata voorbij. Op https://petscan.wmflabs.org/?psid=993862 kan je zien welke afbeeldingen van schilderijen nog niet een link hebben. Dat zijn er maar iets van 100 dus dat valt te overzien. Er is zo te zien niet zoveel materiaal beschikbaar. Weet jij of er plannen zijn bij het Boijmans om wat spul vrij te geven?

Hannolans (talkcontribs)

Scriptje in eerste opzet werkt. Ik heb een beschrijvende urls toegevoegd als eigenschap. Er zijn geen plannen om beeldmateriaal vrij te geven, maar de schilderijen zijn in aardige resolutie beschikbaar in de viewer.

Reply to "Boijmans schilderijen import"

Public Domain status Le Petit Prince

14
Martsniez (talkcontribs)

Hi Hanno,

Ik heb op Q25338 een poging gemaakt om de PD status van Le Petit Prince aan te maken gebaseerd op http://www.communia-association.org/2015/01/23/the-little-prince-almost-in-the-public-domain/

Maar volgens mij komen we hier op het probleem van vertalingen en edities. Hoe pakken we dat aan?

Hannolans (talkcontribs)

Ik denk dat onder het 'boek' het originele werk verstaan dient te worden, eerste editie, eerste publicatiedatum, en dat voor vertalingen een editie moet worden aangemaakt waarbij in dat geval rekening met de vertaalrechten moet worden gehouden. Dus de PD-datum geldt voor het oorspronkelijk werk, de tekst in de oorspronkelijke taal in een bepaald land. Idem voor een film geldt het voor de film in de oorspronkelijke taal exclusief nasynchronisatie of ondertiteling. Iedere vertaling van een boek zou dus een eigen item moeten worden, wat eigenlij ook wel weer terecht is vanwege datum van uitgave, uitgever, isbn en vertaler. Het is wel een aandachtspunt dat mensen onterecht denken dat een vertaling ook rechtenvrij geworden is.

Hannolans (talkcontribs)

Ik heb een NL-editie aangemaakt en een PD-datum toegevoegd (laatst levende, in dit geval de vertaler): Q29608401

Martsniez (talkcontribs)

Is het voor de Nederlandse vertaling dan niet 2053? 70 jaar na de dood van de auteur, in dit geval de vertaler?

Martsniez (talkcontribs)

Is er op Property:P3893 een manier om deze verkenningen en inzichten toe te voegen?

Bijvoorbeeld door een soort voorwaarden of handleiding toe te voegen?

Hannolans (talkcontribs)

Ik had gedaan 1964+70 = 2034, of heb ik de overlijdensdatum mis? Q29608578

Om redenen te kunnen aanvoeren heb ik gister twee verzoeken ingediend: eentje voor 'rechtsgrondslag' als property Wikidata:Property_proposal/legal_base, waarmee je een rechtsgrondslag als reden zou kunnen opgeven met een link naar een wetsartikel, bijv artikel 11, artikel 15b etc van de auteurswet. Ik heb daarnaast een verzoek ingediend voor auteursrechthebbende Wikidata:Property_proposal/copyright_owner. Daar zou je een link naar de rechtsgrondslag kunnen doen per auteursrechthebbende zodat je een onderscheid kan maken per soort recht. Sommige wetsartikelen zouden als ze een item zijn uitgewerkt kunnen worden met een beschrijving of zelfs een wikipedia-artikel.

Martsniez (talkcontribs)

Ah excuus,

Je hebt gelijk, ik keek per ongeluk naar de uitgever.

Je overige activiteiten lijken mij uitstekend!

Hannolans (talkcontribs)

Mooi! Ik ben benieuwd. copyright owner wordt al snel een property denk ik, dus ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Een property 'auteursrechtelijke status' zou wellicht ook iets kunnen zijn voor leken. Met als waarden 'publiek domein wereldwijd', 'in bepaalde landen publiek domein'/'bepaalde landen beschermd' en 'auteursrechtelijk beschermd'. De vraag is natuurlijk of we zo'n generieke uitspraak kunnen doen. Commons bijvoorbeeld beperkt zich tot een uitspraak in bronland en Amerika.

Martsniez (talkcontribs)

Ik heb je wat feedback gegeven op het de copyright owner.

Ik zou zelf 'rights holder' doen met een verplichte qualifier (copyright, neighbouring rights, database rights, etc) en een verplichte qualifier voor jurisdiction.

Hannolans (talkcontribs)

type rechten kan interessant zijn inderdaad. jurisdiction niet omdat Berne conventie een rechthebbende van het ene land erkend in het andere land.

Hannolans (talkcontribs)

Ah, je bedoelt van copyright naar meer algemeen 'intellectueel eigendomsrechthebbende', dus ook te gebruiken bij handelsmerken, octrooien, patenten etc. Ik weet niet of daar 'eigenaar' momenteel wordt gebruikt?

Hannolans (talkcontribs)

Wellicht kunnen we de poperty altijd nog groter maken qua scope, maar nu uitgaan van copyright?

Martsniez (talkcontribs)

Je hebt gelijk betreft Berne, maar die erkent natuurlijk alleen de eerste rechthebbende. Daarna kan je per land je recht verkopen.

Als ik een gedicht schrijf wordt ik via de Berne conventie in alle staten die de conventie ondertekend hebben erkent als rechthebbende. Vervolgens verkoop ik mijn rechten in België aan A en in Frankrijk aan B, in Spanje aan C en in de VS weer aan A. Hoe houdt je dat bij?

Hannolans (talkcontribs)

in dat geval kunnen we alle rechthebbenden toevoegen met per rechthebbende een van tot datum en eventueel een jurisdictie. Maar zal het niet in veel gevallen een licentie zijn voor een bepaald recht in een bepaalde regio? Een gezamenlijk eigendom zag ik wel bij de Beatlenummers die een een tijdje 50% eigendom waren van de erven van Jackson en 50% eigendom van een platenmaatschappij. In geval van licentie kunnen we toevoegen 'vertegenwoordigd door' en idem per jurisdictie.

Reply to "Public Domain status Le Petit Prince"
Multichill (talkcontribs)

Ik ben op User:Multichill/Kladblok (permalink) wat aan het spelen met een rapportage van recent aangemaakte schilders en daar zie ik een aantal items tussen die jij hebt aangemaakt. Bijvoorbeeld Theo Blom (Q29051787). Wat zijn jouw criteria om deze items aan te maken? Ik heb vorig jaar een flinke run gedaan en mijn criteria voor aanmaken staan hier. Die kunnen natuurlijk uitgebreid worden en dan de missende worden aangemaakt.

Hannolans (talkcontribs)

Ik maak items aan van alle kunstenaars van Boijmans, in eerste instantie diegenen die bij RKD zitten, daarnaast alle fotografen van het fotomuseum en alle fotografen die aangesloten zitten bij Hollandse Hoogte, ik heb hen gesproken en alleen gerenommeerde nemen zij op in hun lijst, winnaars van de zilveren camera. En sporadisch maak ik ook kunstenaars aan die voorbijkomen in de matching met de auteursrechtenorganisaties vanuit Boijmans en die bijvoorbeeld verkeerd gematcht blijken. Als ik erachter kom dat die match voorkomt op Google bij auctions en kunstrecensies dan laat ik diegene staan. Tot slot splits ik duos op in individuen.

Qua uitbreiding van script zou ik in ieder geval prijswinnaars opnemen en iedereen aanmaken die een prijs gewonnen heeft (juist ook van fotografen en andere beroepen). Die prijzen zijn volgens mij altijd E en we hebben ook vaak artikelen met lijstjes waarin ze voorkomen die we vanaf dan ook nog eens automatisch kunnen genereren. Zou dat mogelijk zijn?

Hannolans (talkcontribs)

Even gecheckt in database en Theo Blom zit in Boijmanscollectie

Multichill (talkcontribs)

Duidelijk. Was maar een kleine aanpassing van de criteria om iedereen met prijzen mee te nemen dus die draait nu op deze lijst (json via api), zie bijvoorbeeld deze bewerkingen. Ik zou je aan willen raden om in je bewerkingssamenvatting bij aanmaak van een nieuw item altijd te vermelden waarom je deze aanmaakt (zoals ik hier ook doe). Dat geeft meer duidelijkheid.

Multichill (talkcontribs)

Ik heb nu een hoop nieuwe items aangemaakt en de bot loopt nog steeds. Zitten wel wat dubbelen tussen, maar die worden vanzelf wel samengevoegd. Ik hoop dat het er niet teveel zijn.

Hannolans (talkcontribs)

Fantastisch! Ja dat ontdubbelen komt wel goed.

Multichill (talkcontribs)

Over dubbelen gesproken, normaal is het gemakkelijk samenvoegen op Wikidata:Database_reports/Constraint_violations/P650#.22Unique_value.22_violations, maar nu is dat niet het geval. Wil jij daar doorheen gaan? Zijn in een aantal gevallen bewerkingen van jouw robot waar het ID aan de verkeerde persoon wordt toegevoegd. Ik los dat meestal zo op. Wellicht ook verstandig om een check in je bot op te nemen voor " different from (P1889) " zodat je niet twee keer dezelfde fout maakt?

Hannolans (talkcontribs)

ja niet gelijk aan voeg ik tegenwoordig ook toe, ik check er nog niet op, maar dat wil ik wel gaan doen inderdaad.

Reply to "Criteria voor aanmaken nieuwe items"
Multichill (talkcontribs)

Via deze query kan je namen zien die nog niet niet een link hebben. Ik zie Boijmans nog niet in mix'n'match. Heb jij de data om dat toe te voegen of wordt het scrapen?

Hannolans (talkcontribs)

Super, dank. Ik heb de volledige online collectie vorige week gekregen. 3000 waarvan er 2300 gematcht/aangemaakt zijn, en daarvan kan ik het id snel toevoegen. Die andere 700 gaan we uitzoeken omdat die niet lijken voor te komen of met een heel andere naam in Wikidata of RKD.

Hannolans (talkcontribs)

Ook veel bedrijven overigens (aardewerk, design), dus de identitifier moet mens/groep mensen kunnen bevatten.

Multichill (talkcontribs)

Dat is mooi! Heb je de schilderijen er ook bij zitten? Die heb ik nooit helemaal compleet gekregen en dat zou ik graag willen afronden. Ik zou het ook aan mix'n'match toevoegen dan kunnen meerdere mensen helpen met het uitzoeken van de ontbrekende personen. Ik heb de constraints aangepast voor groepen.

Multichill (talkcontribs)

Ik zag Carmen Louis Cicero (Q19883273) -> http://collectie.boijmans.nl/maker/4089 voorbij komen, maar die pagina geeft een 404. Als ik zo door je bot edits kijk dan zie ik voor meer een 404 verschijnen. Gaat het wel helemaal goed hier?

Hannolans (talkcontribs)

De ids kloppen, maar dat zijn kunstenaar-ids van kunstenaars die nog online gaan komen.

Reply to "Boijmans is aangemaakt"
Multichill (talkcontribs)

Hoi Hanno, als ik naar je edits kijk zoals https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q4027773&diff=prev&oldid=470784684 dan staat er "Cleared an item: Edited a item". Het "Cleared an item" komt waarschijnlijk omdat je niet helemaal de juiste api functie gebruikt (je gooit het item leeg) en "Edited a item" is wel erg algemeen. Kan je dit verbeteren?

Hannolans (talkcontribs)

Viel me ook al op. Ik gebruik de functie 'addAliases' van addwiki en die schrijft dit. De documentatie van addwiki is non-existent, ik zou niet weten hoe ik commentaar kan bijschrijven bij een edit. Als ik het weet voeg ik het toe!

Jura1 (talkcontribs)

Not sure if this thread is about the same, but your bot appears to be broken. It edits items and uses the edit summary "Cleared an item: Edited a item".

Can you fix it?

Hannolans (talkcontribs)

The bot is using the php addwiki library that writes that as a comment when using the command addaliases. I will post an issue in the Addwiki library.

Jura1 (talkcontribs)

It seems to do the same when you add labels.

Hannolans (talkcontribs)

I have added an issue here: https://phabricator.wikimedia.org/T163101

Hannolans (talkcontribs)

Issue is resolved, the php libary docs now explains how to write notes with an edit. I've implemented it in the script.

Reply to "‎Cleared an item: Edited a item"
There are no older topics