Wehrmacht (Q128781)

Da Wikidata
Jump to navigation Jump to search
forze armate tedesche dal 1935 al 1945 italiano
Łéngua Targheta Descrision Anca conosesto cofà
vèneto
Wehrmacht
Njiancora ła xé sta definìa na descrision
  inglese
  Wehrmacht
  unified armed forces of Nazi Germany from 1935 to 1945
  • Armed Forces of Germany

  Declaramenti

  0 riferimenti
  21 maj 1935
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  Reichswehr italiano
  0 riferimenti
  Bundeswehr italiano
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  Reichswehr italiano
  1 riferimento
  1945
  0 riferimenti
  Balkenkreuz.svg
  600 × 600; 352 byte
  0 riferimenti
  15 riferimenti
  Oproeping. In verband met het dreigend gevaar worden alle inwoners dezer gemeente tussen 15 en 60 jaar zowel mannen als vrouwen ongeacht rang of stand opgeroepen om zich vrijwillig ter beschikking te stellen van de Duitse Weermacht voor het verrichten van (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: P.C. Callenfels
  Wehrmachtkommandantur Amersfoort, 28-4-1945. Bekendmaking. 1) Binnen het gebied van de stad Amersfoort is het betreden van de straat den Nederlanders slechts geoorloofd in de tijd van 6.00 tot 18.00 uur. Ieder verkeer buiten de bewaakte versperringen is v (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: Kirsten
  Gemeente Bloemendaal. Bekendmaking. Intrekking strafmaatregelen [===] aangezien de dader is gevat. [===] Overveen, 13 November 1942. De Burgemeester voornoemd, J.W. Zigeler. [===] (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: J.W. Zigeler
  Bekendmaking. De Duitsche autoriteiten hebben medegedeeld, dat van bouwwerken ten behoeve van de Weermacht enige malen waardevol materiaal is ontvreemd. (..) Wanneer dergelijke feiten weer worden vastgesteld, zullen door de Duitsche Autoriteiten:1e. Inwon (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: J.J. Nieuwenhuysen
  Bekendmaking. De burgemeester van Beverwijk maakt - op verzoek van den Weermachtskommandant te Haarlem - het navolgende bekend. In de laatste dagen worden voertuigen van de Duitsche Weermacht beschadigd door glasscherven, spijkers, steenen enz. die op den (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: J.B. van Grunsven
  Waarschuwing. Met de meest mogelijke klem moge ik de burgerij ervoor waarschuwen, zich te onthouden van elke daad van sabotage, tegen de weermacht gericht. In het bijzonder late men na, zich te vergrijpen aan goederen van de weermacht, waarbij ook gedacht (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: G.M. Zuidervliet
  'Bekendmaking. Ingezetenen van Amerongen. Namens de Wehrmacht wordt bekendgemaakt, dat bij het aantreffen van spijkers en andere scherpen voorwerpen op de openbare wegen in deze gemeente, ingezetenen in gijzeling gesteld voor iedere kapotte band een inwon (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: G.G. van der Grift
  Ernstige waarschuwing: In opdracht van de Duitsche Weermacht maakt de burgemeester van Ermelo het volgende bekend. Het naderend oorlogsgeweld geeft aanleiding de bevolking de ernst van het oogenblik onder de aandacht te brengen. Een ieder houde zich kalm (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: D. Postmus
  Bekendmaking. In opdracht van de Duitsche Weermacht moet het gebied der Gemeente Wassenaar ten Zuid-Westen van de lijn Papeweg-Lange Kerkdam-de Zijlweter-deZanderijvaart tot aan de grens der gemeente 's-Gravenhage in het belang der burgerbevolking onmid (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: D. de Blocq van Scheltinga
  Bekendmaking. Paardenschouw voor de gemeente Slochteren. De wnd. burgemeester der gemeente Slochteren maakt bekend, dat ten behoeve van de Duitsche Weermacht een paardenschouw moet plaats vinden op maandag 13 november 1944. (..) Slochteren, 11 november 19 (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Duitsche Weermacht, Coaut: B.P. Jansema
  Waarschuwing. In verband met een oefening van de Duitsche Wehrmacht met luchtdoelartillerie, waarbij met scherp wordt geschoten op maandag 26 juli en dinsdag 27 juli a.s.(..) is het verboden zich gedurende gemelde tijden buitenshuis op te houden in de vol (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: Y. de Boer
  Kommandanturbefehl nr. 3. 1. In Ergänzung und teilweise Abänderung des Kommandaturbefehls vom 15. Mai 1940 wird folgendes angeordnet: Alle Truppen und Wehrmachtsdienststellen haben benötigtes Quartier bei folgenden Stellen anzufordern: (..) 2. Einkäufe de (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: Spiritus
  Zeer belangrijke bekendmaking!! Aan mijn oproep voor aanmelding van arbeidskrachten, ten behoeve van de Duitsche Weermacht, is zeer slecht gevolg gegeven. De betreffende Duitsche instanties hebben mij dan ook doen weten, dat de volgende maatregelen genome (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: G. Jacob
  Aan de burgerij van Leiden. In verband met eenige hier te lande voorgekomen sabotagehandelingen tegen de Duitsche weermacht of aan haar toebehoorende goederen, wijs ik er de burgerij nog eens op, dat dergelijke handelingen niet alleen voor de daders, doch (olandese)
  14 luj 2021
  Opdr: Deutsche Wehrmacht, Coaut: A. van de Sande Bakhuyzen
  Heer italiano
  0 riferimenti
  Kriegsmarine italiano
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  Feldgendarmerie italiano
  0 riferimenti
  Wehrmacht
  0 riferimenti

  Identifegadori

  1 riferimento
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  0 riferimenti
  1 riferimento
  BabelNet italiano
  0 riferimenti
   
        Traesto fora da Wikipèdia - L'ençiclopedia łìbara e cołaboradiva in łéngua Vèneta "https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q128781&oldid=1563203400"