User talk:Jon Harald Søby

From Wikidata
Jump to: navigation, search
◄◄ User talk:Jon Harald Søby
Archives: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6Wikidata weekly summary #117[edit]

Wikidata weekly summary #118[edit]

Wikidata weekly summary #119[edit]

Invalid IMDb identifiers[edit]

JhsBot (talkcontribslogs) is adding invalid IMDb identifiers. See this edit for an example, and Special:AbuseFilter/17 for a clarification of how proper values for IMDb identifier (P345) are formatted. Gabbe (talk) 09:22, 28 July 2014 (UTC)

Ah, sorry about that. I didn't think about checking for length. It's only in four items though, and the identifiers actually work even though they lack the leading 0, but I'll fix them now nonetheless. Thanks for notifying me! Jon Harald Søby (talk) 10:07, 28 July 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #120[edit]

Wikidata weekly summary #121[edit]

Administrator[edit]

Hello Jon, could you give me a support for Admin-rights. https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Requests_for_permissions/Administrator/ERDINC ERDINC (talk) 12:50, 15 August 2014 (UTC)

Sorry buddy, but that ain't how it works. Jon Harald Søby (talk) 01:54, 16 August 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #122[edit]

Wikidata weekly summary #114


Congratulations, Dear Administrator![edit]

Deutsch | English | español | français | italiano | Nederlands | português | русский | +/−

An offering for our new administrator from your comrades... (our gift is better than the one at Commons or Meta)

You have your gun; now here's your badge: {{User admin}}/{{#babel:admin}} and {{Admin topicon}}. Enjoy!

Jon Harald Søby, congratulations! You now have the rights of administrator on Wikidata. Please take a moment to read the Wikidata:Administrators page and watchlist related pages (in particular Wikidata:Project chat, Wikidata:Requests for comment, and Wikidata:Administrators' noticeboard), before launching yourself into page deletions, page protections, account blockings, or modifications of protected pages.

Please feel free to join us on IRC: #wikidata-admin @ irc.freenode.net. If you need access, you can flag someone down at @ irc.freenode.net. You may find Wikidata:Guide to Adminship to be useful reading. You may also want to consider adding yourself to meta:Template:Wikidata/Ambassadors, and to any similar page on your home wiki if one exists. (Check Wikipedia:Wikidata/Wikidatans (Q14964498).)

Please also add/update the languages you speak to your listing at Wikidata:List of administrators. You may also like to add your username to this list if you would not like that items you delete at RfD get marked as deleted automatically. Again, welcome to the admin corps!

Welcome back! :-) -- Bene* talk 17:44, 19 August 2014 (UTC)

Thank you very much! :-D Jon Harald Søby (talk) 17:47, 19 August 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #123[edit]

automatisk beskrivelse[edit]

Hei. Hvordan fungerer dette? På Q327074 har din bot lagt til "østerriksk fotballspiller". Har den bare kombinert "country of citizenship" og "occupation" eller oversetter den fra beskrivelsen på et annet språk? I dette tilfellet kan det virke som han kanskje like godt kunne vært tsjekkoslovakisk eller evt. østerriksk og tsjekkoslovakisk. Ble bare nysgjerrig på hvordan boten opererer. Mvh. --Wikijens (talk) 09:54, 31 August 2014 (UTC)

Ja, den kombinerer bare de feltene (men fungerer også om det er mange forskjellige yrkesfelt). Det er ikke heelt feilfritt, siden det kan være feil i datagrunnlaget (her hvilke utsagn elementet har), men i de aller aller fleste tilfeller blir resultatet noenlunde riktig. Jon Harald Søby (talk) 09:58, 31 August 2014 (UTC)
Bra. Det er nok den mest effektive måten å få på plass beskrivelser. Fungerer den også hvis det er flere nasjonaliteter (f.eks. hvis nevnte eksempel også hadde hatt med Tsjekkoslovakia? Og til sist, "tillater" wikidata samme label og description for flere oppslag? --Wikijens (talk) 06:33, 1 September 2014 (UTC)
Den funker ikke på flere nasjonaliteter, det blir for komplisert (skal f.eks. være norsk-kanadisk, mens kanadisk-norsk høres rart ut). Det gjelder uansett veldig få tilfeller. Den funker også på utvalgte yrker som er hardkoda i botten – det er bl.a. veldig få sports«yrker» og musikk«yrker» med, men jeg tenker å ta dem i en runde 2 når jeg er ferdig med denne (med denne farta på 100 redigeringer i minuttet blir det om… tre-fire uker kanskje).
Samme etikett og beskrivelse går ikke (da får man en feilmelding fra softwaren); jeg tror jeg kan gjøre det sånn at botten lager en loggfil dersom det skjer (for da er det jo overveiende sannsynlighet for at to elementer handler om samme person). Botten legger imidlertid ikke til label for elementer som ikke har artikler på norsk, siden det ofte er forskjellig fra språk til språk, men skal se om jeg kan få til en løsning på det også etter hvert. Jon Harald Søby (talk) 10:04, 1 September 2014 (UTC)
Det virker som du har god kontroll. Jeg tar litt nå og da manuelt, men kan bli vanskelig å komme gjennom alt :-) --Wikijens (talk) 19:02, 2 September 2014 (UTC)
Ja, ikke sant. Jeg har for øvrig laga et nytt skript som legger til etiketter (labels) for elementer som ikke har det – de blir tatt fra etikettene til hovedspråket i landet personen er fra (så tsjekkere vil få samme etikett som tsjekkisk, estere det samme som i estisk, osv.). Det tar også høyde for kongelige og andre med merkelige navn (f.eks. om de har «av» i etiketten, eller komma, som diverse markier har), så jeg mener den skal være relativt vanntett. Men den (og de andre oppgavene) er satt på vent nå, siden jeg (berettiga) fikk påpakk for ikke å ha fått godkjent alle oppgavene. Jeg er nok litt for vant med rutinene (eller mangelen på sådann...) på nowiki, men har nå posta forespørsler for alle oppgavene på WD:RFP, så når/hvis de blir godkjent setter jeg i gang igjen. :-) Jon Harald Søby (talk) 19:38, 2 September 2014 (UTC)
Ja, angående human osv var du vel litt for rask, vi bør nok rydde det andre først. Jeg ordner mesteparten av feillenkingen og retter også på den aktuelle språkversjonen, så boten ikke importerer feilen på nytt. Men i noen tilfeller er det jo ikke feillenking, men at noen har brukt en SR-profil som referanse i en annen artikkel enn i biografien om denne personen. Jeg mener vi i disse tilfellene gjerne kan be disse subste malen i referansene. I mange tilfeller får de jo også feil tekst i referansen (XX på sports-reference, hvor XX er artikkelnavnet og ikke profilen lenken går til). Vi får se etterhvert hvordan det blir. Har som langsiktig prosjekt å få lagt til alle SR-profiler på wikidata. Har begynt her :-) --Wikijens (talk) 20:51, 2 September 2014 (UTC)
Ja, med menneske tok jeg bare de som ligger under "Item instans av (P31) = menneske (Q5)" violations og satte dem som menneske, men det var en dårlig avgjørelse, rett og slett. Men det er jo ikke noen stor liste, så jeg skal få dobbeltsjekka dem ganske straks.
Ja, bruk av disse malene i referanser synes jeg er en uting. På engelsk Wikipedia har de jo en:Template:Cite sports-reference, jeg tror det er veien å gå for slik bruk. Spørsmålet er bare om andre wikipedier har samme standard for den typen maler (jeg kan ikke huske å ha sett noe slikt på nowiki).
Sånn apropos så sendte jeg en epost til Sports-Reference nå og spurte om jeg kunne få en databasedump til bruk i Wikidata. Har ikke noen store håp om at jeg kommer til å få det, men det hadde vært femmenalt om jeg fikk det, for da er det jo en massevis av ting vi kan legge inn – med en ordentlig kilde, og ikke bare «importert fra Wikipedia på engelsk», sånn som fødsels- og dødsdato og -sted, kjønn, og lignende. Når jeg tenker meg om så er jo hoveddelen av databasen deres om sportsstatistikk, men det er jo p.t. ikke så veldig relevant for Wikidata, så jeg bør kanskje spesifisere overfor dem at det er mest «metadata» jeg er interessert i. Jon Harald Søby (talk) 21:49, 2 September 2014 (UTC)
Jeg har også sett dette med at kildene er "importert fra wikipedia på ....", men regner med at dette på sikt skal bli "ordentlige" kilder. Er programvaren klar for dette ennå? Hvordan legger man det i så fall til? --Wikijens (talk) 22:18, 2 September 2014 (UTC)
Kilder? Kilder er egentlig bare en annen type utsagn, som er «underutsagn» av de man legger dem til i. Så man kan legge til hva som helst, men ikke at det er noe spesielt smart. De typene jeg har sett mest brukt er imported from (P143), stated in (P248) og reference URL (P854). Et eksempel der jeg har brukt sistnevnte er dødsdatoen her: Børre Knudsen (Q4587623). Jon Harald Søby (talk) 22:29, 2 September 2014 (UTC)
Skjønner. Virker som det meste kommer på plass med wikidata, bare tar litt tid. --Wikijens (talk) 22:38, 2 September 2014 (UTC)

Meta Language Committee[edit]

Hello.

I know you are part of the Meta Language Committee. It said that if I wanted to join contact a member. Can I be added to the list? Thanks.

(Note that I left a message here since you are more active on Wikidata than Meta :P) FuzzyDice (talk) 18:24, 31 August 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #124[edit]

Wrong and unapproved edits by your bot[edit]

Hello, I have noticed that your bot, JhsBot, does a lot of work, for which it is not approved (like adding labels, descriptions, and properties other than IMDb identifier (P345)). Among those unapproved edits, some are wrong. It has added first Sports Reference ID (P1447) and then later instance of (P31) human (Q5) to list items such as List of 1992 Winter Olympics medal winners (Q15408590). You should take care not to add such claims to lists, and you should request permission for that kind of bot work before doing it. Regards, Dipsacus fullonum (talk) 07:54, 2 September 2014 (UTC)

I was given the impression in Wikimania that for some simple tasks such as autolist2 extra approval wasn't needed, but they might have been wrong. I'll file some more requests, and have put all activity on hold. Jon Harald Søby (talk) 09:17, 2 September 2014 (UTC)
@Dipsacus fullonum, all the instance of human errors were because I put this list through autolist2, without checking it properly beforehand (which I normally always do). I have gone through all the items and fixed the wrong ones. Most of them happened because an article about a person in one wiki linked to a disambiguation page in another wiki, so I fixed that as well of course.
Also, I filed bot requests for all the tasks I've been running. My apologies again for not following the correct procedure before. Jon Harald Søby (talk) 22:57, 2 September 2014 (UTC)
Well, mistakes can always happen. The important thing is that they get fixed again when found, and hopefully not repeated too often. Thank you for taking care of this. I will support your bot requests. Regards, Dipsacus fullonum (talk) 08:43, 3 September 2014 (UTC)

Men Jon Harald da![edit]

Hadde ikke ventet å finne deg innføre "no"-etiketter ;) Hvilket script var det du brukte for denne redigeringen? Det må fikses Danmichaelo (talk) 21:36, 3 September 2014 (UTC)

Dette, og det er allerede fiksa. ;-) Jon Harald Søby (talk) 21:38, 3 September 2014 (UTC)
Haha, fantastisk når det tar negativ tid å få ting fikset! Danmichaelo (talk) 09:02, 4 September 2014 (UTC)

brødre[edit]

Hei. Jeg gjorde et forsøk på å koble sammen to vannpolospillere som brødre. Det dreier seg om Q4015817 og Q3615115. Kan du sjekke om det ble gjort riktig (også med referanse)? Og et spørsmål angående sports-reference-malen på no.wp. Henter den lenketeksten (det som før het name=...) fra wikidata-label? Og hvis det ikke finnes norsk label, hva velger den som reserve i hvilken prioritet? Mvh. --Wikijens (talk) 07:57, 4 September 2014 (UTC)

Jepp, det ser riktig ut det. Ja, den henter teksten fra etiketten her, og hvis det ikke er noen etikett så bruker det bare PAGENAME. Jon Harald Søby (talk) 09:15, 4 September 2014 (UTC)
Er nå ferdig med å korrigere "Unique value" violations. De som står igjen (Luke Kibet og Régis Robert Rey) er antagelig feil på sports-reference, så vil ikke "rette" dem. Har nå begynt med "Single value" violations og her er det endel feil fordi noen på sports-reference åpenbart har funnet det fornuftig å flytte alle ukrainske utøvere fra sovjettiden til ukrainsk form uten å etterlate omdirigering fra russisk form. Kan jo være vi har endel feillenking pga dette, som kan bli vanskelig å spore opp, hvis ingen wikipediaversjoner har fått med ny lenke. Eller finnes det måter å spore opp ikke-fungerende lenker, slik som dette?
Ikke som jeg veit om per nå, men det kan hende vi kan finne på noe lurt en gang. Jon Harald Søby (talk) 09:41, 4 September 2014 (UTC)
Ok. Blir endel mas fra meg nå :-) For et par år siden fikk jeg den gode ideen å be Løken legge inn mal for sports-reference-lenke i skjult tekst i sine ol-artikler. Tanken var at jeg skulle gå over dem og legge inn korrekt lenketekst etterpå. Dette klarte jeg ikke å følge opp med det resultat at det eksisterer endel artikler med slik skjult tekst. Et eksempel er w:no:Diego Occhiuzzi. Nå som disse lenkene hentes fra wikidata og dermed ikke trenger url som parameter, skulle det imidlertid være enkelt for en bot (din?) å endre alle forekomster av <!-- ==Eksterne lenker== {{Sports-reference|url=}} --> (med eller uten linjeskift?) til ==Eksterne lenker== * {{Sports-reference}}? What think you? Jeg kan godt gå over etterpå og legge inn i wikidata det som mangler. Er det ikke en vedlikeholdskategori for å finne disse? --Wikijens (talk) 09:50, 4 September 2014 (UTC)
Det skal jeg nok kunne få til, ja. Jon Harald Søby (talk) 19:46, 4 September 2014 (UTC)
Wikijens, du har sikkert sett at det er gjort. I tillegg legger jeg nå inn midlertidige forslag til hva ID-en kan være, slik at det blir lettere å finne den for å legge det inn på Wikidata. Når vi har fått fjerna alt fra no:Kategori:Artikler som mangler utsagn om Sports Reference på Wikidata fjerner jeg dette igjen. :-) Jon Harald Søby (talk) 15:04, 5 September 2014 (UTC)
Ja, har sett det og la til endel i går. Ser at antallet er gått ned siden da, så du eller noen andre må ha tatt noen flere. Men dette siste med det midlertidige forslaget skjønte jeg ikke. Hvor er det? --Wikijens (talk) 20:44, 5 September 2014 (UTC)
Når du sjekker en artikkel så står det under feilmeldinga om at det ikke er noe på Wikidata, med lenke til Sports-Reference. I 90 % av tilfellene stemmer det, så det er bare å klikke på den og sjekke at det stemmer, og så kopiere over til Wikidata. Jon Harald Søby (talk) 20:46, 5 September 2014 (UTC)
Ah. Skjønner. Jeg har tatt copy-paste direkte fra kategorien og søkt både på sports-reference og wikidata, så er ikke inne på selve artiklene. Forresten, her er enda et unntak til regelen om formatet xx/y-z-#: Q2107375. --Wikijens (talk) 20:50, 5 September 2014 (UTC)
Forslag til endring i feilmeldingen for manglende sportsreference-id: Kunne du få lagt til lenke til wikidata-oppføringen fra feilmeldingen? Jeg er klar over at man også finner lenken under "Rediger lenker" i språkmargen, men det ville være lettere og mere intuitivt å få lenken direkte fra feilmeldingen. I tillegg er det noen ganger det kun er artikkel på norsk, og da eksisterer ikke "Rediger lenker". Mvh. --Wikijens (talk) 13:52, 6 September 2014 (UTC)
Vi har jo også «Wikidata-element» under «Verktøy», men ja, jeg er enig i at det hadde vært en stor fordel å ha det direkte i malen. Skal prøve å få til et eller annet snart. Jon Harald Søby (talk) 16:59, 6 September 2014 (UTC)
Ah, takk for at du gjorde oppmerksom på lenken «Wikidata-element». Har faktisk aldri lagt merke til den før :-) --Wikijens (talk) 12:44, 8 September 2014 (UTC)

Setting label for .. 1,2,3,4[edit]

Hi Jon,

Your bot sets labels for several languages 1 by 1. Some tools seem to do that for many languages at once. I was wondering if your bot could to the same. --- Jura 04:58, 12 September 2014 (UTC)

Hi Jura1! I've been wanting to do that, and trying to, but haven't been able to make it work yet, since I'm not sure how to do it practically. But I'll ask someone who's smarter than me, and hopefully get a fix for that. Jon Harald Søby (talk) 09:55, 12 September 2014 (UTC)

Importing coordinates[edit]

Hi Jon, I used this script, but use it carefully because I imported coordinates on people items which cause me some problems... — Ayack (talk) 10:56, 13 September 2014 (UTC)

Thank you, Ayack! Meanwhile I wrote a script on my own, for it to work with the templates we have in the Norwegian Wikipedias. It seems to be working well, but I need to do some more work on it before I make a bot request, and I'm going on vacation tomorrow for three weeks, so I won't have time until then. Jon Harald Søby (talk) 11:08, 13 September 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #125[edit]

Wikidata weekly summary #126[edit]

Wikidataendring[edit]

Hei. Nå siste gang har oppsettet for wikidata endret seg hos meg. Jeg må nå trykke edit øverst i bolken for labels eller wikipedia-lenker for så å trykke i ruta for det enkelte språk (evt. legge til nytt). Før kunne jeg gjøre det direkte med ett trykk. Er det noe jeg har endret i innstillingene/nettleseren eller er det endringer sentralt? --Wikijens (talk) 19:08, 1 October 2014 (UTC)

@Wikijens, jeg ser også at det er kommet en del endringer, og er ikke like begeistra for alle... Ser nytten i at man kan redigere flere ting av gangen i stedet for én og én ting som før, men synes måten det er gjort på er ganske upraktisk. Prøver å finne diskusjon om det, men har ikke funnet noe ennå. Jon Harald Søby (talk) 23:48, 4 October 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #127[edit]

Sports-reference[edit]

Hei. Vi har endel eksterne lenker på no.wp som er lagt inn manuelt (uten mal). Endel av dem har formatet som i artikkelen no:Josef Čada før min endring. Er dette et format som din bot klarer å plukke opp, altså hente ut fra denne strengen ca/josef-cada-1 til wikidata og omgjøre til mal på no.wp? Jeg tror det kan være et par hundre slike forekomster (jf dette søket), men endel av dem er ikke utøvere og bør vel få stå. Mvh. --Wikijens (talk) 11:37, 5 October 2014 (UTC)

Hei. Kunne boten ta en importrunde fra tysk Wikipedia? Har inntrykk av at de har endel lenker som ikke er på wikidata, f.eks. Q11299239. Ser ut til at den tyske malen har format som muliggjør import 1:1 til wikidata. Mvh. --Wikijens (talk) 09:38, 21 November 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #128[edit]

Wikidata weekly summary #129[edit]

Wikidata weekly summary #114[edit]

Wikidata weekly summary #131[edit]

Wikidata weekly summary #132[edit]

Wikidata weekly summary #133[edit]

Wikidata weekly summary #134[edit]

Wikidata weekly summary #135[edit]

Wikidata weekly summary #136[edit]

Re: Key shortcuts[edit]

Nuvola apps edu languages.svg
Hello, Jon Harald Søby. You have new messages at Ricordisamoa's talk page.
You can remove this notice at any time by removing the {{Talkback}} or {{Tb}} template.

--Ricordisamoa 15:53, 14 December 2014 (UTC)

Wikidata weekly summary #137[edit]

Wikidata weekly summary #138[edit]