Shortcut: WD:ITEMS, w.wiki/Q

עזרה:פריטים

From Wikidata
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Help:Items and the translation is 65% complete.

שלום! טוב לדעת שהחלטת ללמוד איך לערוך בויקינתונים. כפי שבוודאי כבר קראת, ויקינתונים הוא מאגר נתונים חופשי שכולם יכולים לערוך. אם יש לך רעיון מועיל, נשאר לך רק לבצע אותו.לחץ על המדריך לימין, או קרא למטה כדי להתחיל!

ויקינתונים הוא בסיס ידע חופשי שכל אחד יכול לערוך, והוא בנוי על MediaWiki wiki package. זה אומר שהתוכן של העמודים (בדיוק כמו העמוד הזה!) יכול להיות נוסף, ערוך, או נמחק בשיתוף עם אחרים. לא כמו ויקיפדיה, ויקינתונים גם משתמש ב Wikibase software שמאפשרת עריכה משותפת של נתונים במבנה.

הבנת פריטים

הפריטים והנתונים שלהם מקושרים הדדית.

בויקינתונים - items משתמשים לייצג את כל ה"דברים" בידע האנושי, כולל נושאים, תפיסות ואובייקטים. לדוגמא, "אולימפיידת קיץ 1988" "אהבה", "אלביס פרסלי" וגם "גורילה" הם כולם פריטים בויקינתונים.

לאלו שמכירים את ויקיפדיה, זה יהיה אולי מפתה להתחיל לחשוב על פריטים בוויקינתונים כמו על מאמרים בויקיפדיה. למרות שגם פריטים וגם מאמרים הם דפים שמאחסנים מידע על נושאים שונים מהידע האנושי,יש לזכור שוויקינתונים היא לא רק מאגר נתונים של תוכן ויקיפדיה. למעשה, ויקינתונים דומה יותר לוויקישיתוף, מאגר הקבצים של ויקימדיה - אבל במקום קבצי מדיה, ויקינתונים מספק אחסון מרכזי למבני נתונים לכל הפרויקטים של ויקימדיה, וכן שימוש בקישורים חיצוניים.

יש מספר מאפיינים חשובים של פריטים שתורמים להצלחה של ויקינתונים.

פריטים מצויינים

לפריטי ויקינתונים צריכה להיות חשיבות המתבטאת בלפחות אחד מתוך שלושה דברים- (1) יש דף מתאים ב - Wikimedia site כמו Wikipedia, Wikivoyage, Wikisource, Wikiquote, Wikiversity או Wikimedia Commons. (2) ישנה יישות ברורה וניתנת לזיהוי או חומר שיכול להיות מתואר שמשתמש במקורות רציניים או ציבוריים. (3) הפריט ממלא צורך מבני. למידע נוסף ראו notability policy

פריטים ייחודיים

פריטים הם גם ייחודיים. כל פריט נדרש לייצג תפיסה או אובייקט שניתן לזיהוי בצורה ברורה, או מופע של תפיסה או אובייקט ברור וניתן לזיהוי. לדוגמא, בויקינתונים יכולים להיות לנו פריטים גם של תפיסה של planet (Q634) וגם מופע של כוכב לכת Earth (Q2).

קישור פריטים

הפריטים יכולים וצריכים גם להיות מקושרים אחד לשני. על פריט בעל מזהה ייחודי (מתחיל בQ) ובעל דף משלו בויקינתונים במרחב השמות הראשי. לדוגמא, עבור הפריטים שרשומים למעלה - 1988 Summer Olympics (Q8470), love (Q316), Elvis Presley (Q303) וגם Gorilla (Q36611) הם הדפים המתאימים. דפים אלו, הם כל הנתונים עבור כל פריט שנוסף, ערוך, מתוחזק בעיקר בצורה של הצהרות.

דפים גם מאפשרים את הקישור בין פריטים כך שכל הנתונים בויקינתונים מקושרים ביניהם. קישור לעמוד אחר, בדרך כלל נוסף כ "property" על ידי לחיצה על "edit" בחלק של ה - "statements" אם אין מאפיין ברשימה כהלכה עדיין, הוא יוכל להתווסף על ידי לחיצה על "+ add" בתחתית של חלק ה "statements". ראה #Adding to an existing item page.

Typical properties לקישור פריט אחד לאחר:

Example:

  1. Albert Einstein's brain (Q2464312) הוא part of (P361): Albert Einstein (Q937).
  2. Albert Einstein (Q937) הוא instance of (P31): human (Q5).
  3. human (Q5) הוא subclass of (P279): mammal (Q7377).
  4. mammal (Q7377) has part(s) (P527): mammary gland (Q189961).

חוץ מדפים, קישורים לפריטים יכולים להיות על ידי הוספת הקידומת "Q|" למספר הפריט וסגירתו בסוגריים מסולסלים. לדוגמא: {{Q|8470}}1988 Summer Olympics (Q8470)

יצירת פריט חדש

יצירת פריט חדש בבחירת "Create a new item" בתפריט מצד שמאל
הכנס את התווית והתיאור של הפריט החדש
ערוך את הפריט "Marie Curie"
הוספת בינוויקי

מדריך צעד אחר צעד לעריכת פריטים בוויקינתונים: Wikidata:Tours

לפני ייצור דף חדש לפריט, זה רעיון טוב לוודא שויקינתונים לא מכיל כבר דף עבור הפריט הזה. הדרך הטובה ביותר לראות אם הדף קיים בויקינתונים על הפריט שהיית רוצה להוסיף היא להשתמש בחיפוש - item by title. קישור לחיפוש הזה בתפריט הצד של תפריט הניווט משמאל המסך. הוא נקרא: "$byTitle".

The item by title search page has two entry fields that are designed for searching for items that already have a page on a Wikimedia site and may be in the Wikidata system. The left field, which says "Site:" is where you put the language of the Wikimedia site page that corresponds to the item you want to add. Most Wikimedia sites have equivalent editions for different languages which are represented by a code. For example, the code for English language is en and the code for French language is fr. This code can be found in the URL; so en.wiktionary.org is the English Wiktionary and en.wikipedia.org is the English Wikipedia, while fr.wiktionary.org is the French Wiktionary and fr.wikipedia.org is the French Wikipedia. A screenshot that shows where to locate a language code for a Wikimedia site is available here.

For the second field, "Page:", you must put in the exact title of the page as it appears at the top of the page on its Wikimedia site. This is important for retrieving the right item because there may be multiple items with the same label in Wikidata. For example, if you wanted to know if there was already an item page for capital (the concept referring to non-financial assets) in Wikidata, you must search "capital (economics)"—the title of the page on Wikipedia—and not "capital" which would instead give you the item page for the Wikipedia disambiguation page on capital.

When Wikidata already has a page on that item, the search will take you to that page.


כאשר חסר פריט, באפשרותך ליצור אותו. אפשר לעשות את זה באמצעות לחיצה על הקישור בתחתית של תוצאות חיפוש פריט לפי כותרת או באמצעות לחיצה על "Create a new Item" בתפריט הצד בכל דף. כל אחד מהקישורים האלו ייקח אותך לדף שיבקש ממך לתת לעיול חדש תווית ותיאור. אם השתמשת בחיפוש כותרת, הממשק גם יכלול את שני השדות שמילאת בעת החיפוש. אם השתמשת בקישור יצירת פריט חדש, זה לא יהיה שם, אבל אין מה לדאוג. יש פשוט למלא את השדות וללחוץ על "Create" בסיום. (ר' את הדף השלישי במדריך "How to Edit Wikidata" למידע נוסף)

הוספת לדף פריט קיים

!!FUZZY!!==הוספת עיול חדש לפריט קיים== אם ברצונך להוסיף עיול חדש, יש ללחוץ על add ויופיע טופס קטן. בתיבת הקלט הראשונה יש לכתוב את הקוד או את השם של השפה שברצונך לקשר אליה, ובתיבת הקלט השנייה יש לכתוב את שם הערך על הפריט באותה השפה. עם הלחיצה על save העיול יתווסף לרשימה.

A label is the most common name that an item would be known by. Labels are added to the text fields at the top of an item page to the "Label" column. Click "edit", type in the label, and click "publish". A description is a short phrase designed to disambiguate the page in question from other pages with the same or similar labels. Descriptions are added in the same way as labels, to the "Description" column. See Help:Label and Help:Description for more on using labels and descriptions.

You can add aliases by clicking the "edit" button at the top of an item page to the "Also known as" column. You will be able to insert the first alias into the field, at which point a second field will appear. Keep filling in aliases until you have no more alternate names to add, then click "publish". See Help:Aliases for more on using aliases.

To add a sitelink to Wikidata, go to the section(s) below the appropriate heading(s), for example "Wikipedia" or "Wikiquote" and click the "edit" next to the heading. At the bottom of the sitelink group you will then be given two blank fields: a left field which says "wiki" and (shown after correct filling a first field) a right field which says "page". The left field is where you put the language of the Wikimedia site page that the item corresponds to. The right field is where you put the title of the page as it appears on the Wikimedia site. Both of these fields contain drop-downs that will help you fill in the information once you begin typing. When you have filled out both fields, click "publish". See Help:Sitelinks for more information.

Please note: When clicking on any "edit" or "+ add" before the page has fully loaded you might be taken to a separate page with a special interface. This will also let you make the intended changes but it is more difficult to use. If the page does not appear as depicted on the images to the right after clicking "edit" or "+ add" you might want go back, wait for the browser to finish loading the page (usually there is an indication on top of the browser's tab) and then click "edit" or "+ add" again.

Examples of four fields filled out for the item Marie Curie (Q7186)

Language Item Label Description Aliases Link to Wikipedia Page
אנגלית (en) Q7186 Marie Curie Polish and French physicist and chemist (1867–1934) Maria Salomea Skłodowska; Marie Skłodowska-Curie Marie Curie
צרפתית (fr) Q7186 Marie Curie physicienne et chimiste polonaise et française Maria Salomea Skłodowska herb Dołęga; Maria Skłodowska-Curie; Marie Sklodowska-Curie; Maria Skłodowska Marie Curie
פולנית (pl) Q7186 Maria Skłodowska-Curie polsko-francuska uczona, noblistka z fizyki i chemii Maria Curie-Skłodowska; Marie Curie; Maria Skłodowska Maria Skłodowska-Curie


כיצד לערוך דף פריט

How an item page is build up

!!FUZZY!!כדי לערוך עיול קיים, יש ללחוץ על edit ולהזין את שם הערך החדש בשפה שבחרת. אם הערך הנוכחי שגוי, ואין שום דבר על הנושא הזה באותה השפה, אפשר ללחוץ על remove, והעיול ייעלם מיד ויוסר ממסד הנתונים.

Documentation for items

The template {{Item documentation}} provides documentation for items. It can be added in the talk page of an item. See Talk:Q56061 for an example for administrative territorial entity (Q56061).

מחיקת דף פריט

רק מנהלים יכולים למחוק פריטים. מחיקות נעשות באמצעות Wikidata:Requests for deletions. בבקשה רשמו סיה קצרה.

ראה גם

Wikidata:Sandbox -- זהו ארגז חול שבו אפשר להתנסות בעריכת פריטים

For related Help pages, see:

  • Help:Label, which explains what labels are and what rules they follow
  • Help:Description, which explains what descriptions are and what rules they follow
  • Help:Aliases, which explains what aliases are and what rules they follow
  • Help:Statements, which explains what statements are and what rules they follow
  • Help:Sitelinks, which explains what sitelinks are and what rules they follow
  • Help:Merge, which explains how to merge items (in case interwiki links to Wikipedia articles in different languages but on the same subject exist on more than one Wikidata page)

למידע והנחייה נוספים, ראו:

  • Project chat, for discussing all and any aspects of Wikidata
  • Wikidata:Glossary, the glossary of terms used in this and other Help pages
  • Help:FAQ, frequently asked questions asked and answered by the Wikidata community
  • Help:Contents, the Help portal featuring all the documentation available for Wikidata